Växtbaserad / Vegansk fika, dessert och godis

Glutenfri Sockerkaka – Sockerfri Och Vegansk

En glutenfri sockerkaka som är sockerfri och vegansk ligger på ett uppläggningsfat.

Inget går väl upp mot en härligt saftig och god glutenfri sockerkaka. När kakan dessutom är sockerfri / utan vitt socker och växtbaserad / vegansk så känns det kanske ännu bättre.

Receptet är baserat på en vanlig sockerkaka men istället för vetemjöl används rismjöl, mandelmjöl och majsmjöl. Och istället för ägg används kokosgrädde. Mjölk byts ut mot sojadryck (det går såklart att byta ut mot valfri växtbaserad mjölk / dryck). Socker byts ut mot sötin samt lite agavesirap eller yaconsirap. Vaniljsocker byts ut mot vaniljpuvler.

Så nästa gång du ska baka en riktigt god sockerkaka så prova gärna detta härliga recept på glutenfri sockerkaka utan socker.

En glutenfri sockerkaka som är sockerfri och vegansk ligger på ett uppläggningsfat.

Recept på glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk

5 från 1 röst
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 1 sockerkaksform

Ingredienser
  

  • 2 dl kokosgrädde eller krämig kokosmjölk (går bra att byta ut mot annan växtbaserad grädde, exempelvis sojagrädde)
  • 1,5 dl sötin eller sötströ
  • 2 tsk agavesirap eller yaconsirap
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl sojadryck
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Till formen

  • mjölkfritt margarin
  • kokosflingor

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj en sockerkaksform med margarin och bröa med kokosflingor.
  • Vispa kokosgrädde och sötin pösigt.
  • Rör sedan ner agavesirap eller yaconsirap.
  • Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke för sig.
  • Smält margarinet och blanda i sojadrycken.
  • Tillsätt sedan mjölblandningen lite i taget till gräddblandningen.
  • Vispa därefter ner margarinblandning till en jämn tjock smet.
  • Placera ut smeten i formen med hjälp av en slickepott och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
  • Kontrollera med en sticka att kakan är klar.
  • Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk!

En glutenfri sockerkaka som är sockerfri och vegansk ligger på ett uppläggningsfat med en skiva utskuren..
En glutenfri sockerkaka som är sockerfri och vegansk ligger på ett uppläggningsfat med en skiva utskuren. och visad från sidan.

Fler recept på veganska, glutenfria och sockerfria mjuka kakor

Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra

Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt

Kardemummakakor Med Dadlar – Glutenfria – Bra Energi

Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan

Mjuk pepparkaka – vegansk, glutenfri och nötfri

Glutenfri Toscakaka Med Päron – Toscatårta – Vegansk Och Sockerfri

Vegansk, sockerfri och glutenfri jordgubbstårta – supergod

Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan | Healthcreator.se

Tips på en god dessert

Inkokta Päron Med Ingefära – Bra Dessert Till Festen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg

[instagram-feed]