Växtbaserad / Vegansk mat och tillbehör

Pytt I Panna Med Trattkantareller Och Timjan – Vegan

Ett fat med vegansk pytt i panna med trattkantareller med orangea blommor i bakgrunden.

Denna lyxiga pytt i panna med trattkantareller, blomkål och timjan innehåller även godsaker som potatis, grönkål, jordärtskocka och tamari.

När trattisarna frodas i de svenska skogarna kan det passa bra att laga denna lyxiga rätt med trattkantareller och timjan.

Här kommer mitt recept på pytt i panna. Ett liknande recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat.

Toppa gärna rätten med färsk persilja och naturella pistagenötter.

Ett fat med vegansk pytt i panna med trattkantareller med orangea blommor i bakgrunden.

Recept på pytt i panna med trattkantareller och timjan – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 Portioner

Ingredienser
  

  • 200 g haricotsverts
  • 100 g jordärtskockor
  • 200 g potatis 
  • 200 g blomkål 
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. klyfta vitlök 
  • 100 g trattkantareller
  • några kvistar grönkål 
  • 2 dl krämig kokosmjölk (eller annan växtbaserad grädde)
  • 2 tsk tamari 
  • 0,5-1 msk veggiebuljong (1 msk motsvarar 1 tärning buljong)
  • 1 msk dijonsenap 
  • 2 tsk timjan krydda
  • salt och svartpeppar

Dekoration

  • färsk persilja
  • 1 dl naturella pistagenötter

Till stekning

  • olivolja

Instruktioner
 

  • Tärna upp jordärtskockor och potatis
  • Dela upp blomkålen i små buketter. 
  • Skala och hacka löken. 
  • Skär haricotsverts i lite mindre bitar och skär av bladen från grönkålen. (Obs! Spara stjälkar från grönkål och rot och blad från blomkål för att göra exempelvis soppa på vid ett annat tillfälle). 
  • Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsakerna lätt tillsammans med lök, pressad vitlök och timjan. 
  • Salta och peppra.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser, blanda runt. 
  • Låt småputtra tills det är mjukt men ändå lite al dente. Rör om då och då. 
  • Smaka av kryddningen.
  • Dekorera med persilja och pistagenötter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig lyxig pytt i panna!

Fler recept på måltider med vegansk mat

Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri

Krämig Pastasås Med Kantareller – Kantarellsås – Vegan

Linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader

Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat

Krämig kantarellsås med vitlök och gröna ärtor – vegan

Vegansk Bolognese – Köttfärssås Med Hemmagjord Parmesanströ

Glutenfria Piroger Med Svart Trumpetsvamp Och Spenat – Vegan

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan

Böngryta Med Dijonsenap, Vitt Vin Och Färska Örter

2 Comments

  1. Ser så himla nyttigt, gott och fräscht ut! Ska verkligen pröva!

  2. healthcreator says:

    Vad roligt att höra Linda! Hör gärna av dig igen när du provat! 🙂 Ha en fortsatt fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg

[instagram-feed]