Glutenfritt bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Tekakor ligger på ett fat.

Detta recept på kalljästa tekakor är både glutenfritt och veganskt och blir så otroligt gott!

Med en mix av både glutenfritt havremöl, glutenfria havregryn och glutenfri havredryck skulle man även kunna kalla dessa frallor för Havrefrallor. För att få brödet veganskt/växtbaserat så används alltså havredryck istället för mjölk. Och för att garantera att det blir glutenfritt kan man använda glutenfria havreprodukter.

Tekakor passar bra vid så många tillfällen. Till frukost, till mellanmål, till soppan osv. Gott ihop med vegansk ost, röd paprika och mache. Eller varför inte med avokado eller banan på.

Låt inte den kladdiga degen till Tekakorna skrämma dig, brödet blir magiskt gott! Låt degen jäsa länge så kommer smakerna fram bättre.

Nu till receptet så bakar du glutenfria veganska tekakor som är är växtbaserat, veganskt, glutenfritt, sockerfritt, äggfritt och nötfritt.

Tekakor ligger på ett fat.

Recept på tekakor – bra recept – kalljästa och glutenfria

5 från 1 röst
Total tid 5 timmar
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 14 g torrjäst
  • 4 dl glutenfri havredryck
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk agavesirap
  • 2 dl havremjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk psylliumhusk / fiberhusk

Tillbehör

  • olivolja

Instruktioner
 

  • Rör ihop jästen med havredryck i en bunke.
  • Rör ner agavesirap och olivolja.
  • Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en skål för sig och blanda sedan ner i degspadet lite i taget.
  • Låt degen jäsa under plastfolie i kylen i 2-4 timmar.
  • Klutta ut 8 kakor av den kladdig degen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  • Använd olja på händerna och forma till dem.
  • Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader och grädda längst ner i cirka 15 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga tekakor!

En hand håller upp en tekaka toppad med kokosost, röd paprika och macheblad.
Tekakor ligger på ett fat.
En hand håller i ett fat med en tekaka toppad med kokosost, röd paprika och mache.
Nygräddade tekakor med kokosost, röd paprika och mache. En tugga tagen…
Ogräddade tekakor ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Tekakorna före gräddning.
Nygräddade tekakor ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Nygräddade tekakor.

Fler recept på glutenfritt bröd

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Rödbetsscones – glutenfria och veganska

Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa

Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt

Alla recept på glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd | Healthcreator.se

Till startsidan Healthcreator.se

Healthcreator.se | Vegansk mat – glutenfri och sockerfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...