Vegansk mat och tillbehör

Ugnsbakad Fänkål Med Saffran – Vegan

Ett fat med vegansk ugnsbakad fänkål med krämig saffranssås och sallad.

Ugnsbakad fänkål med saffran är en lättlagad och god rätt att äta både till vardags och till fest. Nu när det är påsk tyckte jag att den passade extra bra med sin läckra gula färg. Visst känns det påsk med sin gula läckra färg kombinerat med det röda och gröna.

Servera gärna tillsammans med en sallad på bladspenat eller mache, äpple, lättkokt sötpotatis eller vanlig potatis i tärningar. Rätten gör sig också väldigt bra ihop med gul bönpasta eko.

Det är sannerligen udda tider just nu men man får passa på att ses mer utomhus med sina nära och kära. Själv har jag precis dragit ut en tand så för min del blir det nog mest att äta soppa de närmsta dagarna. Men då kan jag passa på att ta fram ett nytt recept på en påsksoppa också tänker jag. Rätten är vegansk och glutenfri.

Receptet på ugnsbakad fänkål finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat eat clean.

Recept på ugnsbakad fänkål med saffran – vegan

Ingredienser
2 portioner

2 fänkål eko
0,25 g saffran eko (o,5 påse)
0,5-1 dl vitt vit eller matlagningsvin eko
2 tsk veggiebuljong eko
2 dl glutenfri havregrädde, kokosgrädde eko eller annan växtbaserad grädde
1 vitlöksklyfta eko
1 tsk finhackad chili eko
några droppar från en färsk citron eko
salt och svartpeppar eko
en näve färsk persilja eko

Redning
1 msk ljust bovetemjöl eko
1 msk kallpressad kokosolja eko

Ett fat med vegansk ugnsbakad fänkål med krämig saffranssås och sallad.

Halvera fänkålshuvudena eller skär i 4 klyftor. Koka fänkålen i vatten och lite salt i ca 10-20 minuter. Låt rinna av. Sätt ugnen på 200 grader. Sjud vin, havregrädde och veggiebuljong i en kastrull under några minuter. Tillsätt saffran, pressad vitlök, finhackad chili och citron och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop och tillsätt redningen och koka lätt i någon minut till. Placera fänkålen i en ugnsfast form. Häll sedan över saffranssåsen. Ugnsbaka i ca 20 minuter. Strö över lite persilja och servera gärna tillsammans med en sallad på bladspenat eller mache, äpple och lättkokt sötpotatis i tärningar eller vanlig potatis alternativt med gul bönpasta eko.

Smaklig ugnsbaka fänkål med saffran och Glad påsk!

Fler recept med sötpotatis

Sötpotatismos – Bra Barnmat Till En 6 Månaders

Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Du kanske också gillar...