2st.psylliumhuskäggBlanda ihop 2 tsk psylliumhusk med 2 dl vatten, låt stå och svälla i 10 minuter.
4dlmandelmjöl
1,5-2dlrismjöl eller rårismjöl
1tskbikarbonat
30gurkärnade torkade dadlar
1nypasalt
Mandelmassa
1,5dlmandelmjöl
60gurkärnade torkade dadlar
1mskkallpressad kokosolja
2tskvatten
Inkråmet från bullarna
Grädde
1burk/paketvispbar växtbaserad grädde(om man väljer kokosgrädde så brukar vissa sorter av de på burk gå att vispa om man bara använder den hårda delen) i annat fall använd den krämiga på paket.
2tskkokossocker
1krmvaniljpulver
Topping
kokosflingor
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop fiberhuskäggen och låt svälla i 10 minuter.
Kontrollera att dadlarna är urkärnade. Mixa dadlar ihop med alla torra ingredienser till bullarna till ett mjöl i en matberedare eller mixer.
Tillsätt fiberhuskäggen och mixa vidare till en deg.
Forma till 4 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (degen kan vara lite kladdig men det är som det ska vara).
Låt stå och svälla i 10 minuter.
Grädda längst ner i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut bullarna och låt svalna under en bakduk.
Mixa ihop mandelmassan.
Gröp ur inkråmet ur bullarna, genom att skära ut en trekant som du sedan sparar som topp.
Mixa ihop inkråmet med mandelmassan.
Fyll bullarna med mandelmassan och spritsa sedan med uppvispad grädde.