Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfri baguette – bröd på bikarbonat – vegan
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
2
timmar
t
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
4
baguetter
Ingredienser
1x
2x
3x
3,5
dl
vatten
2
tsk
äppelcidervinäger
2,5
dl
bovetemjöl
1,5
dl
majsmjöl
1
dl
pofiber
1
tsk
kokossocker
1,5
tsk
salt
2
tsk
psylliumhusk / fiberhusk
1
tsk
bikarbonat
1
st.
chiaägg
Blanda ihop 1 msk
chiafrön
, 0,5 dl vatten och 2 msk rapsolja
Instruktioner
Blanda ihop chiaägget och låt stå i 10-20 minuter så att det blir som en gelé-liknande massa.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Rör ihop vatten och äppelcidervinäger i en annan bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget till vätskan och rör sedan ner chiaägget.
Vispa degen i 5 minuter med degkrogkar.
Låt svälla i ca 20-60 minuter under bakduk.
Sätt ungen på 225 grader.
Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord.
Dela degen i 4 delar och forma dem försiktigt till baguetter.
Rulla i bovetemjöl.
Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!