Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter - vegan
5
från
2
röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
2
timmar
t
20
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
liten form
Ingredienser
1x
2x
3x
230
g
förkokta avrunna svarta bönor
1
dl
urkärnade dadlar
(cirka 60 g)
3
msk
kokosolja
2
msk
kakao
2
msk
agavesirap
1
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
1
msk
vatten
0,5
dl
skalade pistagenötter
Instruktioner
Skölj av bönorna och låt vattnet rinna av.
Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
Mixa ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
Skala pistagenötterna och mixa med dem lätt och snabbt på slutet (så att de fortfarande är i lite större bitar).
Bred ut den kladdiga smeten i en form med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott (forma jämt till exempelvis 15 x 15 cm så att kakan får lite höjd)
Låt kakan stå i kylen i minst 2 timmar så att den stelnar.
Skär sedan upp kakan i valfritt stora bitar.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!