Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Recept på hemmagjord glass sockerfri och vegansk gjord med glassmaskin
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Ingredienser
500
ml
kokosmjölk
(går bra att byta ut till annan växtbaserad mjölk)
3
msk
majsmjöl
1,5
msk
olivolja
0,5-1
tsk
vaniljpulver
250
ml
kokosgrädde
(går bra att byta ut till annan växtbaserad grädde)
1-1,5
dl
sötin
(går att byta ut till annan strösötning)
1
nypa
salt
Smaksättning (om man vill)
lakritspulver, hallonpulver eller färska bär / frukt (i bitar eller mosad)
Instruktioner
Häll kokosmjölken i en stor kastrull eller gryta och rör ner majsmjölet.
Rör om och koka upp.
Låt sjuda under lätt omrörning tills kokosmjölken får en tjockare konsistens.
Ställ av kastrullen från plattan och låt svalna helt.
Blanda ner olivolja, vaniljpulver, kokosgrädde och sötin till en jämn smet. Smaka av. Tillsätt eventuellt valfri smaksättning.
Häll i glassmaskinen och låt glassmaskinen jobba tills den inte orkar röra runt i glassen längre.
Förvara glassen i frysen.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!