Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria lussebullar - bra recept sockerfria - vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
2
timmar
t
20
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
16
lussebullar
Ingredienser
1x
2x
3x
3
msk
kallpressad kokosolja
1
pkt
saffran
0,5 g
1
tsk
bikarbonat
25
g
jäst
400
ml
kokosmjölk
100
g
torkade
dadlar
1
msk
agavesirap eller yaconsirap
1
tsk
kokossocker
(om man vill)
1
krm
salt
9
dl
glutenfria havregryn
1,5
dl
rårismjöl eller rismjöl
(går att byta ut till durramjöl eller bovetemjöl)
2
tsk
fiberhusk / psylliumhusk
Topping
olivolja eller kokosmjölk
russin
Instruktioner
Smält kokosoljan tillsammans med
saffran
.
Tillsätt sedan kokosmjölken och rör runt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen när den har fingervärme.
Blanda i agavesirap, kokossocker och salt.
Se till att dadlarna är urkärnade.
Mixa
havregrynen
och dadlarna samt övriga torra ingredienser till ett fint mjöl och rör sedan ner till smeten. Blanda runt.
Knåda eller stöt degen för hand på slutet. Det gör inget om den är en aning degig.
Jäs degen under bakduk i 30 minuter.
Baka sedan ut lussekatter och pryd dem med
russin
.
Jäs i ytterligare 45 minuter.
Pensla lite olivolja på om man vill.
Grädda på 200 grader i cirka 15 minuter.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!