Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria grötscones med aprikos -mjölkfria och vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
9
små scones
Ingredienser
1x
2x
3x
2
portioner
portioner kokt
glutenfri
havregrynsgröt
4
dl
mandelmjöl
1
dl
teffkorn eller chiafrön
1
dl
valnötter
0,5
tsk
salt
1
msk
fiberhusk / psylliumhusk
0,5
tsk
bikarbonat
2
msk
solroskärnor
0,5
dl
torkade plommon eller aprikoser
Topping
0,5
msk
sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp 2 portioner havregrynsgröt enligt beskrivning på förpackningen.
Låt gröten svalna lite.
Skär upp aprikoserna i mindre bitar och krossa valnötterna.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan gröten.
Rör runt till en jämn deg och blanda även i aprikoserna och valnötterna.
Forma till 9 stycken scones och placera ut på en plåt med bakplåtspapper.
Toppa med sesamfrön och grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Låt svalna under bakduk innan de serveras.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!