Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria scones – veganska med banan
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
4
små scones
Ingredienser
1x
2x
3x
1
st
banan
1
st
chiaägg
1 chiaägg = Blanda ihop 1 msk chiafrön med 1 msk rapsolja och 2 msk vatten.
1
dl
mandelmjöl
0,5
dl
bovetemjöl
1
tsk
fiberhusk
0,5
tsk
bikarbonat
1
krm
salt
0,5
dl
valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop chiaägget och låt svälla i 10 minuter.
Mixa bananen med en gaffel.
Tillsätt övriga ingredienser utom valnötterna.
Blanda ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten till 4 små scones på en plåt med bakplåtspapper.
Låt svälla i några minuter.
Pressa ner handkrossade valnötter jämt fördelat i sconesen.
Grädda längst ner i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!