Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på inkokta päron med ingefära – bra dessert till festen
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
4
stora
päron
7
dl
vatten
3
dl
sötin
0,5
tsk
vaniljpulver
3
msk
grovt hackad färsk ingefära
0,5
st
citron
1
st
kanelstång
Tillbehör
1
paket
glutenfri vispbar växtbaserad grädde
1
tsk
sötin
(att blanda i den vispade grädden om man vill)
kanelpulver
(pudra ovanpå grädde eller päron)
Instruktioner
Skala päronen och låt skaftet vara kvar.
Skiva upp citronen.
Häll vattnet i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, sötin, citronskivorna, grovt hackad ingefära och kanelstång.
Rör om och koka upp lagen.
Lägg sedan i päronen och låt sjuda i ca 25 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
Låt rinna av på hushållspapper och servera med vispad växtbaserad grädde och pudrat kanelpulver.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!