Detta utsökta recept på inkokta päron med ingefära, grädde och kanel vill du inte missa. Receptet kommer att vara med i min kommande växtbaserade/veganska, glutenfria och sockerfria kokbok ”Yvonnes vegomums” med fika och bröd recept.
Det är en riktigt god dessert med en fräsch smak av ingefära som du kanske ska imponera med på festen / middagsbjudningen. Dessutom är den lättlagad .
Receptet är helt växtbaserat / veganskt och glutenfritt (använd glutenfri växtbaserad grädde), mjölkfritt, laktosfritt och sockerfritt.
Recept på inkokta päron med ingefära – bra dessert till festen
Ingredienser
- 4 stora päron
- 7 dl vatten
- 3 dl sötin
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 msk grovt hackad färsk ingefära
- 0,5 st citron
- 1 st kanelstång
Tillbehör
- 1 paket glutenfri vispbar växtbaserad grädde
- 1 tsk sötin (att blanda i den vispade grädden om man vill)
- kanelpulver (pudra ovanpå grädde eller päron)
Instruktioner
- Skala päronen och låt skaftet vara kvar.
- Skiva upp citronen.
- Häll vattnet i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, sötin, citronskivorna, grovt hackad ingefära och kanelstång.
- Rör om och koka upp lagen.
- Lägg sedan i päronen och låt sjuda i ca 25 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
- Låt rinna av på hushållspapper och servera med vispad växtbaserad grädde och pudrat kanelpulver.
Smakliga inkokta päron med ingefära!
Se receptfilmen från instagram
Fler recept med päron
Glutenfri Toscakaka Med Päron – Toscatårta – Vegansk Och Sockerfri
Havregrynsgröt Med Päron Banan Mandlar Och Kardemumma
Päronglass – mjukglass – nicecream – vegan eatclean raw
Tillbaka till startsidan
Healthcreator.se | Vegansk mat – glutenfri och sockerfri