Fika, dessert och godis

Glutenfria Kolakakor Med Kakaonibs – Vegan

Ett fat med glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.

Har du inte fått nog av godsaker över påsken kanske du vill baka dessa goda glutenfria kolakakor. Kolakakorna med kakaonibs blir bara segare och godare ju fler dagar de får ligga i kakburken. Låt de få lite luft (ha locket på glänt) första 16 timmarna efter de har svalnat. Förvara gärna i en glasburk med lock. Kakorna är gjorda på bland annat dadlar och mandelmjöl och är gräddade som vanliga kakor.

Bara för att kakorna inte innehåller vitt socker ska man ändå äta måttligt även av dessa. Tack vare de ingredienser som används så är kakorna väldigt fulla av energi. Det räcker med andra ord med en eller några få kakor till fikat.

Receptet på glutenfria kolakakor är även veganska, mjölkfria, laktosfria och fria från vitt socker.

Ett fat med glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.

Recept på glutenfria kolakakor med kakaonibs – vegan

5 från 1 röst
Total tid 40 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 24 kakor

Ingredienser
  

  • 1,5 dl torkade dadlar (1,5 dl = cirka 90 g)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 msk ljust bovetemjöl 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 knivsudd salt
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 2 msk vatten
  • 2-4 msk kakaonibs

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla torra ingredienser till ett fint mjöl och tillsätt sedan övriga ingredienser.
  • Mixa till en fin deg och tillsätt kakaonibsen så att de bara blandas med på slutet.
  • Forma till 24 små bollar genom att först rulla degen och sedan skära upp i bitar.
  • Lägg bollarna direkt på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem med en gaffel.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  • Låt svalna ordentligt och förvara sedan i en glasburk med lock.
  • Låt locket ligga på glänt över natten.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga kolakakor!

Receptet på kolakakorna finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.

Degmix till glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.
Mixa först ihop alla torra ingredienser utom kakaonibsen.
Degen till glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.
Blanda i kakaonibsen när degen har mixats klart.
En rulle deg till glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.
Forma degen till en rulle och skär upp degen i 24 bitar.
En plåt med glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.
Forma bitarna till 24 bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper (2 plåtar). Pressa ut dem med hjälp av en gaffel.
En plåt med glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.
Grädda kakorna på 175 grader mitt i ugnen i ca 12 minuter.
En glasburk med med glutenfria kolakakor med kakaonibs - veganska.
När kakorna har svalnat kan du placera kakorna i en glasburk med lock.
En glasburk med med glutenfria kolakakor med kakaonibs där locket är på glänt.
Ha gärna locket på glänt över natten. Förvaras sedan med locket på. Kolakakorna blir bara segare och godare efter några dagar. Går även bra att frysa. Smakliga glutenfria kolakakor!

Fler recept med dadlar

15 bästa recepten med dadlar

Tips på mer påskgodis /påskfika

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Fler recept på veganska kakor

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Tips på en god dessert

Inkokta Päron Med Ingefära – Bra Dessert Till Festen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg