Växtbaserad / Vegansk mat och tillbehör

Ugnsbakad Fänkål Med Saffran Och Vitlök – Vegan

Ett fat med vegansk ugnsbakad fänkål med krämig saffranssås och sallad.

Ugnsbakad fänkål med saffran och vitlök är en lättlagad och god rätt att äta både till vardags och till fest. Nu när det är påsk tyckte jag att den passade extra bra med sin läckra gula färg. Visst känns det påsk med sin gula läckra färg kombinerat med det röda och gröna.

Servera gärna tillsammans med en sallad på bladspenat eller mache, äpple, lättkokt sötpotatis eller vanlig potatis i tärningar. Rätten gör sig också väldigt bra ihop med gul bönpasta.

Nu får man passa på att vara utomhus i fina vädret med sina nära och kära. Här har jag precis dragit ut en tand så för min del blir det nog mest att äta soppa de närmsta dagarna. Men då kan jag passa på att ta fram ett nytt recept på en påsksoppa också tänker jag.

Rätten ugnsbakad fänkål med saffran och vitlök är vegansk och glutenfri och finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat eat clean.

Ett fat med vegansk ugnsbakad fänkål med krämig saffranssås och sallad.

Recept på ugnsbakad fänkål med saffran och vitlök – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st. fänkål
  • 0,25 g saffran (o,5 påse)
  • 0,5-1 dl vitt vit eller matlagningsvin
  • 2 tsk veggiebuljong
  • 2 dl glutenfri havregrädde, kokosgrädde eko eller annan växtbaserad grädde
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad chili 
  • 0,5 tsk saft från färsk citron
  • 1 näve färsk persilja
  • salt och svartpeppar

Redning

  • 1 msk ljust bovetemjöl
  • 1 msk kokosolja 

Instruktioner
 

  • Halvera fänkåls huvudena eller skär i 4 klyftor.
  • Koka fänkålen i vatten och lite salt i cirka 10-20 minuter. Låt rinna av. 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Sjud vin, havregrädde och veggiebuljong i en kastrull under några minuter. 
  • Tillsätt saffran, pressad vitlök, finhackad chili och citron och blanda runt.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop och tillsätt redningen och koka lätt i någon minut till.
  • Placera fänkålen i en ugnsfast form. 
  • Häll sedan över saffranssåsen. 
  • Ugnsbaka i cirka 20 minuter.
  • Strö över lite persilja och servera gärna tillsammans med en sallad på bladspenat eller mache, äpple och lättkokt sötpotatis i tärningar. Alternativt med vanlig potatis eller med gul bönpasta.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!



Smaklig ugnsbakad fänkål med saffran och vitlök!

Se även ett gott glutenfritt vörtbröd med fänkål.

Fler recept med sötpotatis

Sötpotatismos – Bra Barnmat Till En 6 Månaders

Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg

[instagram-feed]