JULREA i Webshopen! Prenumeranter får extra 10% rabatt!
Till webshopen!
Vegansk Mat Och Tillbehör

Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat

Ett gult fat med vegobullar /bönbullar med spagetti och tomatsås.

Dessa underbart goda italienska vegobullar / bönbullar med spagetti och tomatsås är ett recept på vegansk mat när den är som bäst.

Italiensk mat med spagetti och härliga smaker som passar bra både till vardags eller vid lite mer festliga tillfällen.

Receptet är helvegetariskt/veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt. Välj glutenfrit spagetti för att få rätten glutenfri.

Ett gult fat med vegobullar /bönbullar med spagetti och tomatsås.

Recept på vegobullar med spagetti och tomatsås – italiensk glutenfri mat

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 12 stora bullar

Ingredienser
  

  • 380 g färdigkokta svarta bönor (380 g = 230 g avrunna)
  • 0,5 st. liten gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl rismjöl
  • 0,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 dl mandelmjöl eller hackade mandlar
  • 1-2 st. vitlöksklyfta
  • 2 tsk fiberhusk / psylliumhusk
  • 0,5-1 st. kruka persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk tamari 
  • 60 g vegansk ost

Till stekning

  • 1-2 msk olivolja eller kokosolja

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater (eller krossa egna)
  • 1 st. gul lök
  • 1-2 st. vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 msk hackad färsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • bönspagetti/tagilatelli och en fräsch grön sallad (eller valfri pasta).

Instruktioner
 

  • Skala och skär löken i mindre bitar.
  • Skölj av bönorna och låt rinna av.
  • Pressa vitlöken och skölj persiljan.
  • Mixa ihop samtliga ingredienser till vegobullarna i en matberedare.
  • Forma sedan till 12 stora bollar.
  • Bryn i olivolja på svag värme och baka sedan i ugnen på 175 grader i cirka 20-30 minuter.

Tomatsåsen

  • Skala och finhacka (eller mixa) gul lök och vitlök.
  • Fräs löken i oljan i några minuter. Löken ska inte bli brun, bara mjukna.
  • Tillsätt de krossade tomaterna och smaksätt med kryddor.
  • Låt såsen koka 15-20 minuter så att den blir lite simmig.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Servera bönbullarna / vegobullarna tillsammans med kokt bönspagetti, tagilatelli eller valfri pasta, tomatsåsen och en fräsch grön sallad.

Smaklig måltid!

Ett gult fat med vegobullar /bönbullar med spagetti och tomatsås och bestick som ligger bredvid.

Fler recept med pasta

Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri

Fler recept på goda maträtter

Indonesisk Böngryta Med Spännande Smaker – Vegansk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet