Vegansk Mat och tillbehör

Glutenfri Minipizza Med Kantareller Feta Och Pesto – Vegansk

Glutenfri minipizza med kantareller, vegansk feta och pesto.

Glutenfri minipizza med kantareller och pesto. Det finns gott om kantareller i våra skogar, därför vill jag idag passa på att tipsa om detta goda recept. Minipizzorna är även toppade med greek block (vegansk fetaost).

Det blev både närodlat och hämtat från skogens skafferi här idag. Kantarellerna kommer från hemliga ställen i skogarna. Basilikan är odlad på balkongen, tomaterna och salladen likaså.

Receptet på mini glutenfri pizza är är veganskt, växtbaserat, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt och kan vara nötfritt om man gör peston på solroskärnor istället för pinjenötter. Receptet på den veganska peston hittar ni i länk.

Glutenfri minipizza med kantareller, vegansk feta och pesto.

Recept på glutenfri minipizza med kantareller, feta och pesto – vegansk

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 minipizzor

Ingredienser
  

Pizzan

  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk / psylliumhusk
  • 2 dl rårismjöl eller rismjöl
  • 1,5 dl bovetemjöl 
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 200-250 g färska kantareller
  • 2 msk olivolja (att steka i)
  • 100 g greek block (vegansk fetaost)
  • salt och svartpeppar  (efter smak)
  • 1 msk olivolja (att pensla pizzorna med)

Topping

Instruktioner
 

  • Rör ihop alla torra ingredienser och vispa sedan ner vatten och olivolja med en elvisp till en deg. 
  • Låt degen stå kylt i minst 15 minuter. 
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ta fram degen och knåda den lätt.
  • Tillsätt med rismjöl om det behövs när du bakar ut 4 mindre pizzor på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Grädda i cirka 10 minuter.

Fyllningen

  • Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar om det behövs.
  • Stek kantarellerna i olivolja, salta och peppra och låt fräsa tills vätskan försvinner. 
  • Pensla de förgräddade pizzorna med lite olivolja och lägg på kantarellerna. 
  • Grädda i ytterligare 8 minuter.
  • Ta ut och lägg på smulad greek block (vegansk fetaost)
  • Grädda i 2 minuter till.

Toppingen

  • Toppa med hemmagjord pesto och basilikablad.
  • Servera gärna med en sallad på blandade gröna blad, tomat, persika och mandlar.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig glutenfri pizza mini med kantareller feta och pesto.

Ett annat gott recept med vegansk fetaost

Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg