Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem.
Denna lyxiga pytt i panna med trattkantareller, blomkål och timjan innehåller även godsaker som potatis, grönkål, jordärtskocka och tamari.
När trattisarna frodas i de svenska skogarna kan det passa bra att laga denna lyxiga rätt med trattkantareller och timjan.
Här kommer mitt recept på pytt i panna. Ett liknande recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat.
Toppa gärna rätten med färsk persilja och naturella pistagenötter.
Ingredienserna kan du enkelt handla hos Mathem och få hemkörda direkt till dörren!
200kr nykundsrabatt vid köp över 800 kr
Gäller endast nya kunder
Kod att ange i kassan MHNY200
Recept på pytt i panna med trattkantareller och timjan – vegan
Ingredienser
- 200 g haricotsverts
- 100 g jordärtskockor
- 200 g potatis
- 200 g blomkål
- 1 st. gul lök
- 1 st. klyfta vitlök
- 100 g trattkantareller
- några kvistar grönkål
- 2 dl krämig kokosmjölk (eller annan växtbaserad grädde)
- 2 tsk tamari
- 0,5-1 msk veggiebuljong (1 msk motsvarar 1 tärning buljong)
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk timjan krydda
- salt och svartpeppar
Dekoration
- färsk persilja
- 1 dl naturella pistagenötter
Till stekning
- olivolja
Instruktioner
- Tärna upp jordärtskockor och potatis.
- Dela upp blomkålen i små buketter.
- Skala och hacka löken.
- Skär haricotsverts i lite mindre bitar och skär av bladen från grönkålen. (Obs! Spara stjälkar från grönkål och rot och blad från blomkål för att göra exempelvis soppa på vid ett annat tillfälle).
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsakerna lätt tillsammans med lök, pressad vitlök och timjan.
- Salta och peppra.
- Tillsätt alla övriga ingredienser, blanda runt.
- Låt småputtra tills det är mjukt men ändå lite al dente. Rör om då och då.
- Smaka av kryddningen.
- Dekorera med persilja och pistagenötter.
Smaklig lyxig pytt i panna!
Fler recept på måltider med vegansk mat
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri
Krämig Pastasås Med Kantareller – Kantarellsås – Vegan
Linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader
Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat
Krämig kantarellsås med vitlök och gröna ärtor – vegan
Vegansk Bolognese – Köttfärssås Med Hemmagjord Parmesanströ
Glutenfria Piroger Med Svart Trumpetsvamp Och Spenat – Vegan
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan
Böngryta Med Dijonsenap, Vitt Vin Och Färska Örter
Ser så himla nyttigt, gott och fräscht ut! Ska verkligen pröva!
Vad roligt att höra Linda! Hör gärna av dig igen när du provat! 🙂 Ha en fortsatt fin dag!