JULREA i Webshopen! Prenumeranter får extra 10% rabatt!
Till webshopen!
Vegansk Mat Och Tillbehör

Pytt I Panna Med Trattkantareller Och Timjan – Vegan

Ett fat med vegansk pytt i panna med trattkantareller med orangea blommor i bakgrunden.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem.

Denna lyxiga pytt i panna med trattkantareller, blomkål och timjan innehåller även godsaker som potatis, grönkål, jordärtskocka och tamari.

När trattisarna frodas i de svenska skogarna kan det passa bra att laga denna lyxiga rätt med trattkantareller och timjan.

Här kommer mitt recept på pytt i panna. Ett liknande recept finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat.

Toppa gärna rätten med färsk persilja och naturella pistagenötter.

Ingredienserna kan du enkelt handla hos Mathem och få hemkörda direkt till dörren!

200kr nykundsrabatt vid köp över 800 kr
Gäller endast nya kunder
Kod att ange i kassan MHNY200

Till Mathem
Ett fat med vegansk pytt i panna med trattkantareller med orangea blommor i bakgrunden.

Recept på pytt i panna med trattkantareller och timjan – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 Portioner

Ingredienser
  

  • 200 g haricotsverts
  • 100 g jordärtskockor
  • 200 g potatis 
  • 200 g blomkål 
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. klyfta vitlök 
  • 100 g trattkantareller
  • några kvistar grönkål 
  • 2 dl krämig kokosmjölk (eller annan växtbaserad grädde)
  • 2 tsk tamari 
  • 0,5-1 msk veggiebuljong (1 msk motsvarar 1 tärning buljong)
  • 1 msk dijonsenap 
  • 2 tsk timjan krydda
  • salt och svartpeppar

Dekoration

  • färsk persilja
  • 1 dl naturella pistagenötter

Till stekning

  • olivolja

Instruktioner
 

  • Tärna upp jordärtskockor och potatis
  • Dela upp blomkålen i små buketter. 
  • Skala och hacka löken. 
  • Skär haricotsverts i lite mindre bitar och skär av bladen från grönkålen. (Obs! Spara stjälkar från grönkål och rot och blad från blomkål för att göra exempelvis soppa på vid ett annat tillfälle). 
  • Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek rotsakerna lätt tillsammans med lök, pressad vitlök och timjan. 
  • Salta och peppra.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser, blanda runt. 
  • Låt småputtra tills det är mjukt men ändå lite al dente. Rör om då och då. 
  • Smaka av kryddningen.
  • Dekorera med persilja och pistagenötter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig lyxig pytt i panna!

Till Mathem

Fler recept på måltider med vegansk mat

Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri

Krämig Pastasås Med Kantareller – Kantarellsås – Vegan

Linser, tomat, basilika och bönfettuccine – italienska smaker – barnmat från 8 månader

Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat

Krämig kantarellsås med vitlök och gröna ärtor – vegan

Vegansk Bolognese – Köttfärssås Med Hemmagjord Parmesanströ

Glutenfria Piroger Med Svart Trumpetsvamp Och Spenat – Vegan

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan

Böngryta Med Dijonsenap, Vitt Vin Och Färska Örter

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet