En härlig böngryta med dijonsenap, vitt vin och färska örter i form av timjan eller dragon.
Är du ute efter ett gott recept som även går snabbt att laga – då ska du definitivt prova detta. Receptet kan passa bra både till vardags eller på helgen.
Receptet på böngrytan finns även med i min kokbok ”Vegansk vardagsmat – eat clean”. Veganska Kokböcker – Bra Mat Du Inte Klarar Dig Utan
Exempelvis råris, ris eller durra men även pasta är gott till denna goda böngryta. Och en god sallad såklart.
Receptet är helvegetariskt / veganskt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt, laktosfritt och nötfritt.
Recept på böngryta med dijonsenap vitt vin och färska örter
Ingredienser
- 460 g kokta vita bönor (avrunnen vikt) (cannellini, sojabönor eller blandade vita bönor eko)
- 1-2 st. vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja eller kokosolja
- 3 tsk tamari (glutenfri soja)
- 2 tsk dijonsenap (eller efter smak)
- 2 tsk veggiebuljong
- 1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
- 150 g sugarsnaps
- 0,5 kruka färsk oregano eller timjan
- 400 ml kokosmjölk
- salt och svartpeppar
Redning
- 1 msk ljust bovetemjöl
- 1 msk kokosolja
Instruktioner
- Hacka eller pressa vitlöken och fräs upp lätt i olivolja tillsammans med bönorna.
- Hacka färsk timjan (spar lite till servering).
- Tillsätt alla övriga ingredienser i pannan och rör ihop.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt koka lätt i 5 minuter.
- Blanda sedan ihop redningen och tillsätt även denna.
- Rör ihop och låt koka ihop några minuter till.
- Strö lite färsk oregano eller timjan över rätten.
- Servera exempelvis ihop med kokt råris eller durrakorn och en blandad sallad.
Smaklig böngryta.
Fler recept på goda veganska maträtter
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Pytt I Panna Med Trattkantareller Och Timjan – Vegan
Vegoburgare Med Ugnsrostade Rotsaker Och Vegansk Myntasås
Denna gryta är sååååå god!! En festmåltid i vardagen ? Love it!! Den är inte svår att göra heller. Jag skippar dock redingen men blir toppen även utan. Rekommenderar starkt denna rätt.
Hej Marta! Vad roligt att höra att du gillar grytan! 🙂