En härlig vegansk lasagne med krämig pumpasås och spenatröra. Receptet finns även med i min veganska kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.
Denna härliga gratäng är enkel att laga och smakerna gifter sig perfekt.
Receptet på vegansk lasagne är även glutenfritt.
Recept på vegansk lasagne med spenatröra, bönor och pumpasås
Ingredienser
- 70 g bönpasta lasagneplattor
- 3 st. normalstora tomater
Pumpasås
- 2 dl glutenfri havredryck
- 2 msk majsmjöl
- 1 msk kokosolja eller veganskt smör, växtbaserat margarin
- 600 g butternutpumpa (skalad och urkärnad)
- 0,5-1 tsk salt
- 0,5 krm svartpeppar
Spenatröra
- 1 dl valnötter
- 1 dl vatten
- 1 näve basilikablad (efter smak)
- 1 msk olivolja
- 1 st. liten gul lök
- 3 st. vitlöksklyftor
- 1 msk bovetemjöl
- 200 g färsk spenat
- 1 tsk salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 6 droppar saft från färsk citron (efter smak)
- parmesanströ (kan uteslutas)
Instruktioner
Pumpasåsen
- Sätt ungen på 200 grader.
- Skala och gröp ur pumpan. Det kan underlätta att först dela pumpan på längden för att sedan dela den på bredden.
- Skär upp i tärningar och sjud cirka 10 minuter tills pumpan mjuknat.
- Sila bort vattnet och tillsätt alla övriga ingredienser.
- Mixa slätt med en stavmixer.
- Ställ åt sidan.
Spenatröran
- Mixa vatten, basilika och valnötter till en slät kräm.
- Hacka lök och vitlök.
- Fräs upp löken och spenaten i olivoljan på låg värme en liten stund.
- Tillsätt kryddorna.
- Ta sedan bort från plattan.
- Blanda ihop med alla övriga ingredienser till en röra.
- Skiva tomaterna.
- Varva pumpasås, lasagneplattor, spenatröra och tomatskivor i en ugnsfast form. Avsluta med lasagneplattor.
- Strö på lite hemmagjort parmesanströ om man vill. Baka mitt i ugnen i 40 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig vegansk lasagne.
Fler recept på vegansk mat
Ugnsbakad Sötpotatis Med Majs Och Vegansk Fetaost
Grillade Grönsaker – Marinerade Med Vitlök Och Ingefära
Ugnsbakad Portabello Med Timjan Och Vegansk Mozzarella