Prova gärna dessa goda bönbullar – vegobullar till årets julbord. Passar bland annat bra ihop med en hemmagjord vegansk sås och potatis. En god grönkålssallad är också att föredra till julbordet! Ett tips är att fräsa upp uppskuren grönkål i lite olivolja på svag värme så blir den magisk. Krydda med lite vitlök, några droppar citron och lite flingsalt.

Receptet på bönbullarna – vegobullarna är helvegetariskt – veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.

Recept på vegobullar – bönbullar – glutenfria vegan jul

Ingredienser

  • 230 g avrunna svarta bönor eko
  • 1 liten gul lök eko
  • 1 rödbeta eller polkabeta eko
  • 1 dl naturella mandlar eko
  • 1 tsk mald kryddpeppar eko
  • 1 – 1,5 msk senap eko
  • 1-2 tsk tamari eko (glutenfri soja)
  • 1 tsk tahini eko
  • 1 tsk agavesirap eko
  • 1 tsk kallpressad kokosolja eko
  • 1 tsk psylliumhusk
  • 2 dl glutenfria havregryn eko
  • 0,5 – 1 msk vatten
  • salt eko
  • olivolja eko till stekning

Gör såhär

  1. Skala löken.
  2. Skär bort fula kanter på löken och betan och skär sedan i bitar.
  3. Mixa löken, betan och mandlarna med de avrunna bönorna i en mixer/matberedare.
  4. Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa ihop allt till en smet.
  5. Ta ur smeten ur matberadare och rör ihop ordentligt i en bunke.
  6. Smaka av kryddningen.
  7. Låt degen stå till sig 5-10 minuter och forma sedan till små bollar och stek försiktigt gyllene i olivolja.

Servera gärna på julbordet!