Vegansk Mat Och Tillbehör

Bönbullar – vegobullar – glutenfria vegan jul

Prova gärna dessa goda bönbullar – vegobullar till årets julbord. Passar bland annat bra ihop med en hemmagjord vegansk sås och potatis. En god grönkålssallad är också att föredra till julbordet! Ett tips är att fräsa upp uppskuren grönkål i lite olivolja på svag värme så blir den magisk. Krydda med lite vitlök, några droppar citron och lite flingsalt.

Receptet på bönbullarna – vegobullarna är helvegetariskt – veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt. Vegansk julmat när den är som bäst!

Recept på vegobullar – bönbullar – glutenfria vegan jul

5 från 1 röst
Måltid Vegansk mat och tillbehör

Ingredienser
  

  • 230 g avrunna svarta bönor 
  • 1 st. liten gul lök
  • 1 st. rödbeta eller polkabeta
  • 1 dl naturella mandlar
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1-1,5 msk senap
  • 1-2 tsk tamari (glutenfri soja)
  • 1 tsk tahini 
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 tsk kallpressad kokosolja
  • 1 tsk psylliumhusk / fiberhusk
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0,5-1 msk vatten
  • salt
  • olivolja (till stekning)

Instruktioner
 

  • Skala löken.
  • Skär bort fula kanter på löken och betan och skär sedan i bitar.
  • Mixa löken, betan och mandlarna med de avrunna bönorna i en mixer/matberedare.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa ihop allt till en smet.
  • Ta ur smeten ur matberedare och rör ihop ordentligt i en bunke.
  • Smaka av kryddningen.
  • Låt degen stå till sig 5-10 minuter och forma sedan till små bollar och stek försiktigt gyllene i olivolja.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Servera gärna på julbordet!

Mer vegansk julmat

Vegansk julmat – 12 bästa recepten

1 Comment

5 från 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet