Avokadohalvor med mango och rostade cashewnötter – vegan.
Istället för ägghalvor i påsk kan man servera denna delikata rätt antingen som en del av en buffé eller som en förrätt.
Fyllningen består av avokado, rödlök, mango, koriander, chili, lime, salt och peppar. Till det rostar man lite cashewnötter. Det går såklart även bra att byta ut mot andra nötter som exempelvis valnötter eko. Enkla och goda avokadohalvor.
Recept på avokadohalvor med mango och rostade cashewnötter – vegan
Ingredienser
- 2 st. mogna avokado
- 1 dl tärnad mango
- 0,5 st. rödlök (finhackad)
- 1-2 cm färsk chili (eller efter smak) (finhackad)
- 0,5 st. lime (eller efter smak) (saften)
- 0,5 st. kruka koriander (bladen)
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- 1 dl cashewnötter
Instruktioner
- Dela avokado på mitten och ta ut kärnorna.
- Gröp ur avokadon men låt lite av innehållet vara kvar.
- Mosa den urgröpta avokadon och blanda ihop med alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Placera röran i de urgröpta avokadoskalen och toppa med lite mer koriander, chili och lök.
- Rosta cashewnötterna lätt genom att lägga dem i en torr stekpanna på hög värme och rör runt hela tiden.
- Servera avokadohalvorna tillsammans med de rostade cashewnötterna.
Smakliga avokadohalvor och glad påsk.
Ett annat recept som innehåller avokado
Ljummen Rödbetshummus Med Nyttig Och Bra Sallad
Ett annat recept som innehåller mango
Bowl Med Gröna Sojabönor Mango Och Majonnäs
Tips på goda veganska kakor i påsk
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria