Underbart god och läckert gul saffranspannacotta på växtbaserat agar agar istället för gelatin. Härlig efterrätt för både nyår eller påsk.
Toppa gärna saffranspannacottan med bär som björnbär och hallon och med pekannötter. Smakerna gifter sig väldigt bra med varandra.
Vegansk, glutenfri och utan vitt socker som vanligt med mina recept.
Recept på saffranspannacotta med bär och pekannötter- vegan
Ingredienser
- 400 ml kokosmjölk
- 0,5 g saffran (1 påse)
- 2 tsk ren agar agar Agar agar är framställt från ett sjögräs som är rikt på gelbildande partiklar och används som ett vegansk alternativ istället för gelatin. Obs! Om man istället använder en annan produkt med agar agar så gör man enligt beskrivning på förpackningen.
- 2 msk agavesirap eller yaconsirap
- 1 knivsudd salt
- 1 krm vaniljpulver (om man vill)
Dekoration:
- pekannötter
- björnbär
- hallon
Instruktioner
- Stöt saffranen.
- Blanda ihop kokosmjölken med agar agar och övriga ingredienser och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
- Rör om då och då.
- Sila sedan vätskan i en fin sil och häll upp i portionsskålar.
- Ställ kallt för att stelna.
- Rosta pekannötterna i en het panna. Låt svalna och hacka grovt.
- Garnera med rostade och hackade pekannötter, björnbär och / eller hallon och en skvätt agavesirap eller yaconsirap.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig saffranspannacotta!
Tips på mer påskgodis /påskfika
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria
Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra