Vegansk fika, dessert och godis

Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra

Saffranskaka - raw toppad med jordgubbar ligger på fat.

Denna fantastiskt goda saffranskaka rawfood är perfekt att bjuda på som efterrätt i påsk – magiskt god och bra kaka. Den är både enkel att göra och smakar väldigt bra! Det blir lite som en cheesecake utan mejeriprodukter. Går även under beteckningen Paleo.

Nyttigheterna från bl.a dadlar, citron, cashewnötter, mandlar och kokosolja.

Saffranskaka - raw toppad med jordgubbar ligger på fat.

Recept på saffranskaka – rawfood – magiskt god och bra

Inga betyg än
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Botten

  • 1,5 dl torkade dadlar
  • 4 dl mandlar
  • 0,5 tsk havssalt

Fyllning

  • 5 dl cashewnötter
  • 1 pkt saffran
  • 5 msk kokosolja
  • 0,5 dl agavesirap eller yaconsirap
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk färsk saft från citron (eller efter smak)
  • 2,5 dl vatten

Instruktioner
 

  • Se till att dadlarna är urkärnade. 
  • Mixa mandlarna till ett mjöl i matberedare.
  • Tillsätt sedan de färska dadlarna och mixa ihop med mandlarna.
  • Pressa ut degen i en form.
  • Mal saffranet fint i en mortel.
  • Mixa alla ingredienserna till fyllningen och häll i formen.
  • Låt stå i kyl eller frys tills den stelnat.
  • Garnera med lite bär och mynta.
  • Förvara Saffranskakan i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig saffranskaka.

Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Saffranskaka - raw toppad med jordgubbar i en hjärtform visad uppifrån.
En saffranskaka raw lagas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...