JULREA i Webshopen! Prenumeranter får extra 10% rabatt!
Till webshopen!
Fika, Dessert Och Godis

Chokladmuffins med valnötter och rosa frosting – glutenfria och vegan

Ett fat med en glutenfri och vegansk chokladmuffins med rosa frosting och mynta.

Recept på ljuvligt goda glutenfria och veganska chokladmuffins med valnötter och rosa frosting, som blir extra fylliga av avokado och krämig kokosmjölk.

Muffins bakade på bland annat dadlar, avokado, kokosmjölk och mandel, javisst är det möjligt. Och gott blir det också! Choklad- och avokado muffins med valnötter är både glutenfria och veganska och utan vitt socker. Sötade med dadlar och en skvätt yacon- eller agavesirap. Receptet på chokladmuffins finns även med i min kakbok Fika eatclean vegan

För att göra muffinsarna mer festliga kan man toppa dem med en rosa frosting / glasyr. Men det gör man som man vill. Glasyren är gjord på bland annat kokosolja och rödbetspulver och är bara att vispa ihop. Tänk då på att låta muffinsarna svalna helt innan ni lägger på glasyren, annars smälter den nämligen. 

Hoppas ni gillar dessa chokladmuffins! Lämna gärna en kommentar.

Obs! Muffinsarna innehåller väldigt mycket energi/kalorier så det räcker med att äta en. 

Receptet är helvegetariskt / veganskt, laktosfritt, äggfritt, mjölkfritt, glutenfritt och utan vitt socker.

Ett fat med en glutenfri och vegansk chokladmuffins med rosa frosting och mynta.

Recept på chokladmuffins med valnötter och rosa frosting – glutenfria och vegan

Den totala tidsåtgången är räknad på att man även gör glasyren.
Inga betyg än
Total tid 2 timmar
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 8 muffins

Ingredienser
  

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl rårismjöl eller fullkornsrismjöl (går också att använda rismjöl eller bovetemjöl)
  • 1,5 dl torkade dadlar
  • 2,5 msk kakao
  • 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk chiafrön
  • 1 st. avokado (cirka 100 g skalad)
  • 2 msk yaconsirap eller agavesirap raw
  • 2,5 dl krämig kokosmjölk
  • 1 msk olivolja

Till formarna

  • kokosolja

Topping

  • 1 dl naturella valnötter
  • 3 msk kakaonibs

Glasyr (om man vill)

  • 1,5 dl kokosolja
  • 2 msk yaconsirap eller agavesirap raw
  • 2 tsk glutenfri havredryck eller sojadryck
  • 0,5-1 tsk rödbetspulver

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Se till att dadlarna är urkärnade.
  • Mixa alla torra ingredienser till ett fint mjöl i en matberedare eller mixer.
  • Tillsätt sedan avokado, yaconsirap eller agavesirap, kokosmjölk och olivolja. Mixa vidare till en smet.
  • Smörj 8 muffinsformar (här används en muffinsplåt). Placera ut degen jämt fördelat i formarna med hjälp av exempelvis en sked.
  • Låt svälla i 10 minuter.
  • Tryck ner grovt hackade valnötter och toppa med kakaonibs. Man kan också toppa kakaonibsen ovanpå glasyren om man väljer att göra den. Se beskrivning längre ner.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Låt svalna.

Glasyr (om man vill)

  • Vispa ihop glasyren till en smet och spritsa på muffinsarna när de har svalnat helt. Strö på lite kakaonibs och låt stelna i kylen i cirka 30 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga chokladmuffins med valnötter och rosa frosting!

Staplade glutenfria och veganska chokladmuffins toppade med valnötter.
Staplade glutenfria och veganska chokladmuffins toppade med valnötter med blommor och kaffekoppar i bakgrunden.
Ett fat med en glutenfri och vegansk chokladmuffins med rosa frosting och mynta.

Fler recept med choklad

Chokladmousse På Avokado Och Banan – Rawfood Vegan

Chokladfudge Med Svarta Bönor Och Pistagenötter – Vegan

Vegansk Tårta Choklad – Bra Recept – Raw – Chokladtårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet