Växtbaserad / Vegansk fika, dessert och godis

Glutenfri Morotskaka Med Bra Glasyr Eller Frosting – Vegan

Glutenfri morotskaka med frosting toppad med psysalis och mynta ligger på fat.

Detta är en fantastiskt god vegansk och glutenfri morotskaka. Receptet är med andra ord äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt, glutenfritt och även sockerfritt (utan vitt socker).

Receptet har 2 bra varianter av glasyr eller frosting. En variant med cashewnötter och en med växtbaserad färskost. Om man gör varianten med cashewnötter ska dessa blötläggas 2 timmar innan.

Receptet på glutenfri morotskaka finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.

Glutenfri morotskaka med frosting toppad med psysalis och mynta ligger på fat.

Recept på glutenfri morotskaka med glasyr eller frosting – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

  • 200 g morötter (cirka 3 st.)
  • 2 st. fiberhuskägg 2 fiberhuskägg = 2 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl kokossocker
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk agavesirap
  • 60 g mandlar
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 dl rårismjöl eller rismjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn

Obs! 2 olika varianter av topping – välj den du föredrar

    Frosting på cashewnötter

    • 2 dl cashewnötter (blötlagda i 2 timmar)
    • 1 msk saft från färskpressad citron
    • 1 msk kallpressad kokosolja
    • 3 msk agavesirap eller yaconsirap

    eller

      Glasyr på naturell vegansk färskost

      Tillbehör

      • limezest
      • färska psysalis
      • färsk mynta

      Instruktioner
       

      Morotskaka

      • Sätt ugnen på 175 grader.
      • Blanda ihop fiberhuskäggen och låt stå och svälla i 10 minuter.
      • Skölj och skär bort fula kanter på morötterna.
      • Mixa morötterna tillsammans med mandlarna tills det är finhackat. 
      • Tillsätt övriga ingredienser och mixa vidare. 
      • Smörj en rund hög form (cirka 20 cm) med kokosolja, placera ut degen och jämna till med en slickepott. 
      • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
      • Blanda ihop frostingen eller glasyren samtidigt som kakan bakas.
      • Låt sedan kakan vila och svalna helt.

      Frosting på cashewnötter

      • Blötlägg cashewnötterna i 2 timmar.
      • Häll bort vattnet och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en len smet.

      eller

        Glasyr på naturell vegansk färskost

        • Vispa den växtbaserade färskosten ihop med margarinet till en fluffig smet. 
        • Vänd ner agavesirap försiktigt.

        Topping

        • Fördela ut frosting eller glasyr när kakan har svalnat helt. 
        • Dekorera gärna med psysalis, lite limezest och färsk mynta. 
        • Ställ kallt för att stelna och förvara i kylen.
        Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

        Smaklig glutenfri morotskaka med frosting eller glasyr.

        Min kokbok Vegansk vardagsmat

        Min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean finns att köpa som e-bok på Adlibris.

        Kokboken Vegansk vardagsmat - eat clean av Yvonne Hedberg.

        Fler recept på veganskt och glutenfritt fikabröd

        Glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk | Healthcreator.se

        Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan | Healthcreator.se

        2 Comments

        1. Ida says:

          Den blev supergod!

          1. healthcreator says:

            Hej Ida! Åh vad roligt att höra!! 😀

        Lämna ett svar

        Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

        Betygsätt receptet





        Relaterade inlägg

        [instagram-feed]