Vegansk Mat Och Tillbehör

Vegansk Skagenröra Med Kokt Kronärtskocka

En skål med vegansk skagenröra toppad med dill och med kronärtskocka vid sidan av.

Slutet på augusti brukar betyda skivor, inte sant. Så varför inte ordna en vegansk sådan.

Detta är ett mycket gott recept på en god och krämig vegansk skagenröra med bland annat vegansk majonnäs, avokado, rödlök och alger. Gott att dippa kokt kronärtskocka i.

Denna dipp kan alltså vara festligt att servera på exempelvis en vegoskiva (istället för kräftskiva) eller som annan buffémat.

Se även recept på exempelvis: (dessa kan också passa bra att servera på en buffé eller skiva)
Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri
Krämig Vegansk Potatissallad Med Äpple Och Curry
Vegansk Sötpotatissallad Med Dijon Och Äpple

En skål med vegansk skagenröra toppad med dill och med kronärtskocka vid sidan av.

Recept på vegansk skagenröra med kokt kronärtskocka

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 1 skål

Ingredienser
  

  • 1 st. liten rödlök
  • 1 st. bit morot (cirka 30 g)
  • 0,5 st. citron (zest och saft efter smak)
  • 0,5 st. kruka dill 
  • 1 dl vegansk majonnäs (se recept på hemmagjord vegansk majonnäs)
  • 5 g algsallad (exempelvis wakame, agar agar, konbu och gigartina röd) (5 g blir cirka 50 g när de är blötlagda)
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1 st. avokado
  • salt och svartpeppar

Topping

  • dillkvist 

Kronärtskocka

  • 4 st. större kronärtskockor
  • salt
  • vatten

Instruktioner
 

Vegansk skagenröra

  • Hacka rödlök och dill fint.
  • Skär upp morot i minitärningar och skär upp avokado i små bitar.
  • Blötlägg algerna enligt instruktion på förpackningen.
  • Låt rinna av i en fin sil och lägg sedan på hushållspapper eller torka av med hushållspapper eller liknande. 
  • Hacka algerna fint. 
  • Blanda ihop majonnäs och kokosmjölk och riv citronzest. 
  • Blanda ihop alla ingredienserna till en röra. 
  • Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

Kronärtskocka

  • Skär av stjälkarna och koka kronärtskockorna täckta med vatten i cirka 50 minuter.
  • För mindre skockor räcker cirka 30 minuter.
  • Låt de rinna av väl.
  • För att äta kronärtskocka lossar man bladen med fingrarna, doppar sedan bladen i exempelvis en hemmagjord vegansk skagenröra och gnager av den nedre köttiga delen.
  • Sedan lägger man bladen på tallrikskanten eller i en skål bredvid.
  • Innan man äter själva bottnen eller hjärtat som det också kallas, tar man bort den håriga delen, som kallas skägget.
  • Dippa kronärtskocka i vegansk skagenröra. Ät och njut.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
En skål med vegansk skagenröra toppad med dill.
Receptet finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat

Fler recept på sommarmat

Grillad Aubergine Med Vitlöksdressing Och Rabarberchutney

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg