Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com
Mjuk pepparkaka är en riktig favoritkaka. Som alltid här på matbloggen Healthcreator.se är recepten veganska och glutenfria.
Många har efterfrågat just glutenfri mjuk pepparkaka som nötfri och nu har ett recept utan mandlar tagits fram. Även denna kaka blev väldigt god – minst lika god som den tidigare mjuka pepparkakan.
En saftig kaka som även blir härligt mjuk och fluffig av avokado, kokosolja och kokosmjölk.
Yaconsirap som odlats och framställts i Peru. Kan användas som sötningsmedel i både mat och dryck.
Recept på glutenfri mjuk pepparkaka – bra recept vegansk och nötfri
Ingredienser
- 1 st. fiberhuskägg 1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk och 0,75 dl vatten
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 dl bovetemjöl
- 1,5 dl urkärnade dadlar (1,5 dl = cirka 90 g)
- 4 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 0,5 st. avokado (0,5 st. = cirka 50 g)
- 2 msk agavesirap eller yaconsirap
- 2 dl krämig kokosmjölk
- 1,5 msk kokosolja
Till formen
- kokosolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop fiberhuskägget och låt stå och svälla i 10 minuter.
- Skala, kärna ur och mät upp avokadon.
- Mät upp dadlarna och kontrollera att de är urkärnade.
- Mixa först dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
- Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en tjock smet.
- Smörj en dadelkaksform (sockerkaksform) med kokosolja.
- Placera smeten i formen med hjälp av exempelvis en slickepott.
- Jämna ut och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Låt svalna.
Fler goda recept på vegansk julfika
Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra
Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan