Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfri mjuk pepparkaka – bra recept vegansk och nötfri
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
kaka / klassisk dadelkaksform (sockerkaksform)
Ingredienser
1x
2x
3x
1
st.
fiberhuskägg
1 fiberhuskägg = 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk och 0,75 dl vatten
2
dl
glutenfria
havregryn
1
dl
bovetemjöl
1,5
dl
urkärnade
dadlar
(1,5 dl = cirka 90 g)
4
tsk
pepparkakskrydda
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
0,5
st.
avokado
(0,5 st. = cirka 50 g)
2
msk
agavesirap eller yaconsirap
2
dl
krämig kokosmjölk
1,5
msk
kokosolja
Till formen
kokosolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop fiberhuskägget och låt stå och svälla i 10 minuter.
Skala, kärna ur och mät upp avokadon.
Mät upp dadlarna och kontrollera att de är urkärnade.
Mixa först dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en tjock smet.
Smörj en dadelkaksform (sockerkaksform) med kokosolja.
Placera smeten i formen med hjälp av exempelvis en slickepott.
Jämna ut och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Låt svalna.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!