Skär upp morot i minitärningar och skär upp avokado i små bitar.
Blötlägg algerna enligt instruktion på förpackningen.
Låt rinna av i en fin sil och lägg sedan på hushållspapper eller torka av med hushållspapper eller liknande.
Hacka algerna fint.
Blanda ihop majonnäs och kokosmjölk och riv citronzest.
Blanda ihop alla ingredienserna till en röra.
Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
Kronärtskocka
Skär av stjälkarna och koka kronärtskockorna täckta med vatten i cirka 50 minuter.
För mindre skockor räcker cirka 30 minuter.
Låt de rinna av väl.
För att äta kronärtskocka lossar man bladen med fingrarna, doppar sedan bladen i exempelvis en hemmagjord vegansk skagenröra och gnager av den nedre köttiga delen.
Sedan lägger man bladen på tallrikskanten eller i en skål bredvid.
Innan man äter själva bottnen eller hjärtat som det också kallas, tar man bort den håriga delen, som kallas skägget.
Dippa kronärtskocka i vegansk skagenröra. Ät och njut.