Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Life.
När du blir sugen på en krämig vegansk pastasås med en touch av ostsmak ska du testa denna lättlagade, enkla och mättande rätt med avokado, spenat, vitlök, lime och bjäst.
Ostsmaken kommer från bjäst som är en specialodlad näringsjäst rik på B-vitaminer.
Näringsjäst, även kallat Bjäst hittar du hos Life via denna länk.
Life är nordens ledande hälsokedja.
Deras uppgift är att hjälpa människor att hålla sig naturligt friska genom att hitta balans mellan kost, motion och vila. Det gör de med 310 butiker i Sverige, Norge och Finland, ett brett utbud av hälsoprodukter och personlig rådgivning av utbildade hälsoexperter i alla butiker. Se hela deras utbud här.
Krämig pastasås med avokado är en fräsch rätt med en härlig grön färg och dessutom tar den bara max en kvart att laga.
Receptet är helvegetariskt / veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.
Att använda ren bönpasta till pastasåsen gör att receptet blir naturligt glutenfritt och mättande tack vare bönorna. Men det går såklart alldeles utmärkt att servera den pasta man själv föredrar.
Recept på krämig pastasås med avokado – vegan och glutenfri
Ingredienser
Redning
- 1 msk olivolja
- 1 msk ljust bovetemjöl eller majsmjöl
- 1 dl glutenfri havredryck eller sojadryck
Pasta
- 100 g bönpasta fettuccine
Förslag på tillbehör
- 0,5 dl valnötter eller mandlar (hackade)
- 1-2 st. morötter
- 2 st. tomater
- färska basilikablad (garnering)
Instruktioner
- Mixa skalad och urkärnad avokado, färsk vitlök, färsk spenat, färsk basilika, saft från en halv lime och havredryck till en krämig smet i en matberedare. Salta och peppra efter smak.
- Riv lite morötter och skär upp tomaterna, lägg åt sidan.
- Redning: Häll i olivolja i en stekpanna och tillsätt ljust bovetemjöl eller majsmjöl. Rör runt till en tjock grynig massa och späd med havredrycken lite i taget på låg värme. Vispa ihop till en tjock redning.
- Rör ner den mixade avokadoblandningen i redningen och smaka av pastasåsen med salt, peppar, lime och bjäst.
- Tag av pastasåsen från plattan.
- Pasta: Koka upp bönpastan enligt instruktioner på förpackningen. Häll av vattnet.
- Blanda ihop pastasåsen med den heta pastan.
- Tillbehör: Toppa med lite hackade valnötter eller mandlar och en basilikakvist. Servera direkt tillsammans med rivna morötter och tomat.
- Resten av limen kan användas till bordsvatten, pressa ur saften och / eller lägg frukten i vattnet.
Smaklig pastasås!
Obs! Rätten gör sig bäst att servera samma dag som den lagas.
Receptet finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.
Fler recept med avokado
Avokado Puré Till De Minsta – Barnmat – 4 Månader