Festliga havrebollar / raw food bollar dekorerade på 2 olika vis. Som påsktuppar där gojibär används som tuppkam och fötter och en delad mandel som näbb, eller som ”chägg” där havrebollarna är formade som ägg och doppade i vegansk mörk choklad. Ordet ”chägg” uppfanns här och nu. Kreativt dekorerade havrebollar. Här är det fritt fram att använda sin fantasi.
Sötning kommer från torkade dadlar och istället för smör används avokado och kokosolja. Receptet är veganskt och glutenfritt.
Perfekta raw food bollar att servera till påsk. Dessa kan vara roliga att göra tillsammans med barnen. Påsktupparna är veganska, glutenfria och eat clean.
Bra och gott godis både för kropp och knopp!
Enkla och goda!
Recept på påsktuppar – havrebollar – bra raw food bollar
Ingredienser
- 3 dl glutenfria havregryn
- 1,5 dl torkade dadlar
- 30 g avokado eller en bit banan (30 g är cirka 0,25 st.)
- 2 msk kallpressad kokosolja
- 2 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 2-3 msk vatten
Tillbehör
- kokosflingor
- gojibär
- mandlar
- eller mörk chokad
Instruktioner
- Se till att dadlarna är urkärnade.
- Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
- Forma till bollar eller ägg och rulla i kokosflingor.
Förslag 1 på dekoration som påsktuppar
- Dekorera till påsktuppar i form av delade mandlar som näbbar och gojibär som tuppkam och fötter.
- Låt stå i kylen i minst 20 minuter.
Förslag 2 på dekoration som chägg
- Smält mörk choklad över ett vattenbad och rulla bollarna där istället för i kokosflingor.
- Låt stå i kylen tills chokladen stelnar.
Smakliga havrebollar / raw food bollar!
Tips på mer påskgodis /påskfika
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria
Lufttorkade Äppelchips – Bra Rawfood Godis
Påsk parfait – mango och banan – rawfood och sockerfri
Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan