Vegansk fika, dessert och godis

Påsktuppar – Havrebollar – Bra Raw Food Bollar

Havrebollar / raw food bollar pyntade till påsktuppar med gojibär och mandel.

Festliga havrebollar / raw food bollar dekorerade på 2 olika vis. Som påsktuppar där gojibär används som tuppkam och fötter och en delad mandel som näbb, eller som “chägg” där havrebollarna är formade som ägg och doppade i vegansk mörk choklad. Ordet “chägg” uppfanns här och nu. Kreativt dekorerade havrebollar. Här är det fritt fram att använda sin fantasi.

Sötning kommer från torkade dadlar och istället för smör används avokado och kokosolja. Receptet är veganskt och glutenfritt.

Perfekta raw food bollar att servera till påsk. Dessa kan vara roliga att göra tillsammans med barnen. Påsktupparna är veganska, glutenfria och eat clean.

Bra och gott godis både för kropp och knopp!

Enkla och goda!

Havrebollar / raw food bollar pyntade till påsktuppar med gojibär och mandel.

Recept på påsktuppar – havrebollar – bra raw food bollar

Inga betyg än
Total tid 50 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 6 större bollar

Ingredienser
  

  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1,5 dl torkade dadlar 
  • 30 g avokado eller en bit banan  (30 g är cirka 0,25 st.)
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 2-3 msk vatten

Tillbehör

  • kokosflingor 
  • gojibär
  • mandlar
  • eller mörk chokad

Instruktioner
 

  • Se till att dadlarna är urkärnade. 
  • Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
  • Forma till bollar eller ägg och rulla i kokosflingor.

Förslag 1 på dekoration som påsktuppar

  • Dekorera till påsktuppar i form av delade mandlar som näbbar och gojibär som tuppkam och fötter.
  • Låt stå i kylen i minst 20 minuter.

Förslag 2 på dekoration som chägg

  • Smält mörk choklad över ett vattenbad och rulla bollarna där istället för i kokosflingor. 
  • Låt stå i kylen tills chokladen stelnar.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga havrebollar / raw food bollar!

Veganska havrebollar / raw food bollar dekorerade som påsktuppar med hjälp av gojibär och mandlar.
En delad vegansk havreboll / raw food boll doppad i mörk choklad ligger på ett fat med en gaffel.
Veganska havrebollar / raw food bollar doppade i mörk choklad ligger på ett fat.

Tips på mer påskgodis /påskfika

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Lufttorkade Äppelchips – Bra Rawfood Godis

Påsk parfait – mango och banan – rawfood och sockerfri

Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...