Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på påsktuppar – havrebollar – bra raw food bollar
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
6
större bollar
Ingredienser
1x
2x
3x
3
dl
glutenfria havregryn
1,5
dl
torkade dadlar
30
g
avokado eller en bit banan
(30 g är cirka 0,25 st.)
2
msk
kallpressad kokosolja
2
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
2-3
msk
vatten
Tillbehör
kokosflingor
gojibär
mandlar
eller mörk chokad
Instruktioner
Se till att dadlarna är urkärnade.
Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
Forma till bollar eller ägg och rulla i kokosflingor.
Förslag 1 på dekoration som påsktuppar
Dekorera till påsktuppar i form av delade mandlar som näbbar och gojibär som tuppkam och fötter.
Låt stå i kylen i minst 20 minuter.
Förslag 2 på dekoration som chägg
Smält mörk choklad över ett vattenbad och rulla bollarna där istället för i kokosflingor.
Låt stå i kylen tills chokladen stelnar.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!