Hur bakar man cheesecake på vita bönor? Det ska du får lära dig nu.
Bakelserna är i tre lager. Först gör man en botten som är lager nummer ett. Sedan gör man en grundfyllning och använder hälften av den till lager nummer två. Sedan tillsätter man mer innehåll till resten av grundfyllningen till lager nummer tre.
Detta goda receptet på cheesecake bakelser med jordgubbar – bakade på vita bönor är så enkelt att laga. Eftersom bönorna är förkokade så är bakelserna inte helt rawfood, men i övrigt är receptet nobake.
Det blir en härlig smak av jordgubbar, vanilj och sommar.
Cheesecake bakelser med jordgubbar – bakade på vita bönor
Ingredienser
Botten
- 2,5 dl naturella valnötter (går att byta ut mot naturella solroskärnor)
- 1 dl torkade dadlar
- 3 tsk kallpressad kokosolja
- 1 tsk vatten
- 1 nypa salt
Grundfyllning
- 2,5 dl vita bönor (i receptet användes cannellinibönor) (förkokta, sköljda och avrunna)
- 1 dl kallpressad kokosolja
- 2 msk agavesirap eller yaconsirap
- 0,5 dl krämig kokosmjölk
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
Rosa lagret
- 1 dl färska jordgubbar
- 1 tsk agavesirap eller yaconsirap
- 1 krm vaniljpulver
- 1 knivsudd salt
Topping
- färska jordgubbar
Till smörjning av formar
- kallpressad kokosolja
Smakliga cheesecake bakelser med jordgubbar – bakade på vita bönor.
Fler goda sommar recept
Hemmagjord Glass På En Ingrediens – Läskande Nicecream
Bowl Med Gröna Sojabönor Mango Och Majonnäs
Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri