Att göra egen cashew yoghurt med hallon är väldigt enkelt. Du behöver bara ha lite framförhållning eftersom cashewnötterna först ska blötläggas och sedan ska själva yoghurten stå till sig 12-24 timmar. Men det kan det vara värt för att få till bra mat som gör gott för kropp och själ.
Denna gång serverades yoghurten tillsammans med en hemmagjord müsli, färska hallon och även lite ätbara blommor.
Yoghurten håller i cirka 1 vecka i kylen. Recepten är veganskt / växtbaserat, glutenfritt, mjölkfritt, laktosfritt och rawfood.
Servera gärna yoghurten med en hemmagjord müsli på havregryn och frystorkade hallon.
Recept på cashew yoghurt med hallon – bra recept – vegan
Ingredienser
- 4 dl naturella cashewnötter
- 4 st. kapslar probiotika
- 3 dl ljummet vatten
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk rödbetspulver
- 1 dl färska hallon
- 1 tsk agavesirap eller yaconsirap (om man vill)
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna genom att täcka dem med vatten och låt stå i 2 timmar.
- Häll av vattnet och mixa sedan nötterna fint.
- Tillsätt nytt ljummet vatten och mixa vidare.
- Häll i pulvret från probiotikakapslarna genom att öppna upp och ta bort höljet. Släng själva höljet.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare till en slät kräm.
- Häll över yoghurten i en glasburk.
- Täck över med plastfolie eller en handduk. Om du istället lägger på locket, låt lite luft komma in.
- Låt stå framme i rumstemperatur i cirka 12-24 timmar och max 48 timmar skulle jag säga. Testa er fram vad ni föredrar. Den blir mer syrlig ju längre den får stå.
- Sedan är yoghurten klar. Förvara i en tätsluten glasburk i kylen. Den håller i cirka 1 vecka.
Smaklig cashew yoghurt.
Tips på fler mellanmål och frukost recept
Lyxiga veganska glutenfria våfflor – frasiga
Havregrynsgröt Med Päron Banan Mandlar Och Kardemumma
Rabarberkräm med kokosnektar