Har du fortfarande svårt att veta vad du ska göra med alla äpplen som trillat ner från äppelträdet i trädgården? Då kan du alltid göra en hemmagjord äppelmos raw.
Äppelmoset är fritt från raffinerat socker och tillsatser och håller sig fräsch i kylen under minst 1 vecka.
Recept på äppelmos raw
1 liten glasburk
Ingredienser
4 små äpplen
1-2 tsk agavesirap
1 tsk kallpressad kokosolja
2 krm vaniljpulver
1-2 tsk vatten
0,5-1 tsk saft från färskpressad citron
Gör såhär:
Ta bort kärnhus och skala äpplena. Dela dem sedan i mindre bitar. Mixa alla ingredienser tills det blir en jämn och slät massa. Förvara i en glasskål i kylskåpet. Moset håller sig fräscht i ca 1 vecka. Avnjuts tillsammans med exempelvis gröt, pannkakor etc.
Smakligt raw äppelmos!