Tillsätt bakteriekultur till kokosmjölken eller kokosgrädden för att få en bra och syrlig yoghurt. Kokosyoghurt är både enkelt att göra och blir väldigt gott. Det är bara att blanda ihop och sedan låta stå till sig.
Magen kan också bli glad och tacksam av de goda bakterier som finns i en mjölksyrad kost.
Gott att äta tillsammans med är exempelvis en god hemmagjord musli eller varför inte med en supergod granola. Det blir en perfekt växtbaserad / vegansk frukost eller mellanmål.
Här är kokosyoghurten smaksatt med blåbär, vaniljpulver och även lite chiafrön för att få en lite tjockare konsistens. Perfekta nyttiga ingredienser. Du kan även smaksätta den hur du vill eller göra den helt naturell.
Recept på kokosyoghurt med blåbär – ett bra recept – vegan
Ingredienser
- 4 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
- 2 kapslar probiotika
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk chiafrön
- 1 dl blåbär
- 1 tsk agavesirap eller yaconsirap (om man vill)
Instruktioner
- Häll i kokosgrädden i en bunke och blanda ner pulvret från probiotiakapslarna. Släng själva höljet.
- Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör runt till en slät kräm.
- Häll över yoghurten i en glasburk.
- Täck över med plastfolie eller en handduk. Om du lägger på lock, låt lite luft komma in.
- Låt stå framme i rumstemperatur i cirka 12-24 timmar och max 48 timmar skulle jag säga. Testa er fram vad ni föredrar. Den blir mer syrlig ju längre den får stå.
- Sedan är yoghurten klar. Förvara i en tätsluten glasburk i kylen. Den håller i cirka 1 vecka.
Smaklig hemmagjord kokos yoghurt med blåbär.