Nu var receptet på vegansk sill – skärgårds eller skagen svill med skagenröra som man också kan kalla den äntligen här. Detta recept var så tacksamt att ta fram då hälften redan var färdig. Dvs den hemmagjorda majonnäsen och skagenröran. Men här kommer alltså receptet på hur man kan lägga in aubergine för att göra svill. Och det är busenkelt.

Du behöver cirka 2 dagar för att bli klar med sillen om du gör den på kvällen, då själva inläggningen bör ligga över natten.

I receptet ligger även länkar till de andra recept som behövs för att göra vegansk sill. Självklart kan du också använda köpt färdig vegansk majonnäs, men det blir ju alltid godare med en hemmagjord kan jag tycka.

Ett fat med vegansk sill med skagenröra - även kallat skärgårds svill.

Recept på vegansk sill – skärgårds svill med skagenröra

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 2 dl vatten
  • 1 dl sötin eller exempelvis kokossocker
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1 tsk salt
  • 200 g aubergine

Skagenröra

  • Skagenröra (det går även bra att köpa färdig skagenröra om man så vill)
  • 1,5 dl Hemmagjord vegansk majonnäs på kikärtsspad  (om man vill göra egen skagenröra men köpa färdig majonnäs går det också bra) Obs! Om du gör den hemmagjorda majonnäsen så tar du till detta recept på Skärgårds svill 1,5 dl istället för 1 dl.

Instruktioner
 

  • Skär aubergine i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  • Salta och låt dra i några minuter. Skölj av.
  • Skär i mindre bitar, cirka 3*5 cm.
  • Koka bitarna i vatten så de blir lagom mjuka (någon minut). 
  • Häll bort vattnet och låt auberginen svalna. 
  • Koka upp ingredienserna till lagen tills sötningen löst upp sig. Låt svalna.
  • Lägg i aubergine-bitarna i lagen och låt stå kylt över natten.
  • Häll av lagen.
  • Nu rör du ihop en skagenröra som du hittar länk till recept på i innehållsförteckningen. Du behöver här alltså inte göra kronärtskockan som ligger med i samma recept. Skagenröran innehåller även en hemmagjord majonnäs som du också hittar länk till recept på i innehållsförteckningen.
  • Blanda ner auberginerna i skagenröran. Placera svillen i en glasburk och förvara i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig skärgårds svill med skagenröra.

En burk med vegansk sill med skagenröra - även kallat skärgårds svill.
En burk med vegansk sill med skagenröra - även kallat skärgårds svill.
En burk med vegansk sill med skagenröra - även kallat skärgårds svill visat uppifrån.
Ett fat med vegansk sill med skagenröra - även kallat skärgårds svill.

Ett annat gott recept på Vegansk sill

Vegansk Sill Med Saffran Och Chili – Champinjon Svill

Fler goda bufférätter

Krämig Vegansk Potatissallad Med Äpple Och Curry

Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri