Vegansk Mat Och Tillbehör

Vegansk Sill Med Senap – Krämig Och God Svill

Ett riktigt gott recept på en vegansk sill med senap. Detta kallas även för svill och här lägger man in aubergine istället för sill. Detta är busenkelt.

Du behöver cirka 1 dag för att bli klar med svillen om du gör den på kvällen, då själva inläggningen bör ligga över natten. Så ja, du hinner till julafton om du startar nu.

Vegansk sill lägger du in som vanligt och låter stå och dra till sig 8-16 timmar. Sedan är det bara att låta lagen rinna av och blanda ihop röran/såsen som du vänder ner svillen i.

Receptet är glutenfritt, veganskt, växtbaserat, mjölkfritt, laktosfritt utan tillsatt socker (Obs! Senap innehåller oftast socker). Detta är vegansk julmat när den är som bäst!

Recept på vegansk sill med senap – krämig och god svill

5 från 1 röst
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

Inlagd aubergine

  • 200 g aubergine
  • vatten
  • salt

Lagen till inläggningen

  • 2 dl vatten
  • 1 dl sötströ
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1 tsk salt 
  • 3 st. lagerblad
  • 10 st. kryddpepparkorn
  • 0,5 st. morot
  • 0,5 st. rödlök eller gul lök

Såsen

  • 1 dl kokosgrädde
  • 3 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sötströ 
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 nypa salt 
  • 1 knivsudd svartpeppar

Instruktioner
 

Inlagd aubergine

  • Skär aubergine i cirka 0,5 cm tjocka skivor. 
  • Salta och låt dra i några minuter.
  • Skölj av.
  • Skär i mindre bitar, cirka 3*5 cm.
  • Koka bitarna i vatten så de blir lagom mjuka (någon minut).
  • Häll bort vattnet och låt auberginen svalna. 
  • Koka upp ingredienserna till lagen tills sötningen löst upp sig.
  • Låt svalna.
  • Lägg i aubergine-bitarna i lagen och låt stå kylt över natten.
  • Häll av lagen och plocka bort lagerbladen.

Såsen

  • Rör ihop kokosgrädde, senap, sötströ och vinäger.
  • Vispa ner oljan i en stråle i senapssåsen.
  • Hacka dillen och blanda ner, smaka av med salt och peppar.
  • Låt svillen/auberginen rinna av och vänd sedan ner den i såsen.
  • Placera senaps svillen i en burk och förvara i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig vegansk sill med senap / krämig svill.


En burk med vegansk sill med senap visad uppifrån.
En burk med vegansk sill med senap.
En burk med vegansk sill med senap prydd med rött snöre hålls upp framför en julgran.

Mer vegansk julmat

Vegansk julmat – 12 bästa recepten

Recept på ett gott glutenfritt bröd med vörtkryddor

Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Russin – Vegan

1 Comment

5 från 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet