Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem.se

Ett riktigt gott recept på en vegansk sill med senap. Detta kallas även för svill och här lägger man in aubergine istället för sill. Detta är busenkelt.

Du behöver cirka 1 dag för att bli klar med svillen om du gör den på kvällen, då själva inläggningen bör ligga över natten. Så ja, du hinner till julafton om du startar nu.

Vegansk sill lägger du in som vanligt och låter stå och dra till sig 8-16 timmar. Sedan är det bara att låta lagen rinna av och blanda ihop röran/såsen som du vänder ner svillen i.

Receptet är glutenfritt, veganskt, växtbaserat, mjölkfritt, laktosfritt utan tillsatt socker (Obs! Senap innehåller oftast socker).

Du kan köpa alla ingredienser hos Mathem.se.
Här kommer några av länkarna:
aubergine
salt
ättikssprit
lagerblad
senap


Är du ny på Mathem.se?
Använd koden NY150KR i kassan och få rabatt på din beställning. Gäller vid köp över 800 kr och endast på varor som säljs av Mathem. Till Mathem

Recept på vegansk sill med senap – krämig och god svill

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

Inlagd aubergine

  • 200 g aubergine
  • vatten
  • salt

Lagen till inläggningen

  • 2 dl vatten
  • 1 dl sötströ
  • 0,5 dl ättikssprit
  • 1 tsk salt 
  • 3 st. lagerblad
  • 10 st. kryddpepparkorn
  • 0,5 st. morot
  • 0,5 st. rödlök eller gul lök

Såsen

  • 1 dl kokosgrädde
  • 3 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sötströ 
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 nypa salt 
  • 1 knivsudd svartpeppar

Instruktioner
 

Inlagd aubergine

  • Skär aubergine i cirka 0,5 cm tjocka skivor. 
  • Salta och låt dra i några minuter.
  • Skölj av.
  • Skär i mindre bitar, cirka 3*5 cm.
  • Koka bitarna i vatten så de blir lagom mjuka (någon minut).
  • Häll bort vattnet och låt auberginen svalna. 
  • Koka upp ingredienserna till lagen tills sötningen löst upp sig.
  • Låt svalna.
  • Lägg i aubergine-bitarna i lagen och låt stå kylt över natten.
  • Häll av lagen och plocka bort lagerbladen.

Såsen

  • Rör ihop kokosgrädde, senap, sötströ och vinäger.
  • Vispa ner oljan i en stråle i senapssåsen.
  • Hacka dillen och blanda ner, smaka av med salt och peppar.
  • Låt svillen/auberginen rinna av och vänd sedan ner den i såsen.
  • Placera senaps svillen i en burk och förvara i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig vegansk sill med senap / krämig svill.


En burk med vegansk sill med senap visad uppifrån.
En burk med vegansk sill med senap.
En burk med vegansk sill med senap prydd med rött snöre hålls upp framför en julgran.

Recept på ett gott glutenfritt bröd med vörtkryddor

Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Russin – Vegan