Chili Sin Carne – Healthcreator.se
Letar du efter en enkel men riktigt god vardagsrätt som samtidigt känns mättande och näringsrik? Då måste du testa den här fantastiska chili sin carne – en vegansk variant på den klassiska grytan chili con carne, fylld med smak och härliga färger. Den passar lika bra till middag mitt i veckan som till en mysig helglunch.
Det bästa med den här rätten är att den är både snabblagad och full av nyttigheter. Kryddorna ger den ett härligt djup, och de blandade bönorna tillsammans med vegofärsen gör grytan proteinrik och mättande. Servera med nykokt ris eller ett gott glutenfritt bröd – och du har en komplett måltid.
Denna chili sin carne är perfekt att laga i större mängd och ha som matlåda. Den blir till och med ännu godare dagen efter när smakerna har fått mogna lite extra.

Recept på Chili Sin Carne – Healthcreator.se
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 1 st gul eller röd paprika
- 300 g vegofärs
- 380 g krossade tomater
- 380 g blandade bönor (230 g avrunna)
- 1 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 0,5-1 tsk chiliflakes
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st. klyfta vitlök
- 0,5 st kruka färsk persilja
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar.
- Värm upp lite olja i en rymlig stekpanna eller gryta. Fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes i cirka 2 minuter.
- Häll i vinägern och låt allt fräsa ihop en stund.
- Tillsätt den tärnade paprikan, vegofärsen, krossade tomater, vatten samt salt och peppar.
- Låt grytan småputtra i ungefär 15 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Lägg i de avrunna bönorna och låt dem bli genomvarma. Smaka eventuellt av med lite extra salt och peppar.
- Toppa med finhackad persilja strax innan servering och njut av rätten tillsammans med nykokt ris.
Smaklig chili sin carne!

Fler recept på god vegansk mat
Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat
Linsgryta Med Tomat Och Ingefära – Vegan
Risotto Med Skogschampinjoner Grönkål Och Mandel – Vegan
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri
Vegansk paella med saffran, kantareller och ugnsbakad paprika