JULREA i Webshopen! Prenumeranter får extra 10% rabatt!
Till webshopen!
Vegansk Mat Och Tillbehör

Linsgryta Med Tomat Och Ingefära – Vegan

Linsgryta med tomat och ingefära serverad med råriven blomkål och grönsaker.

Idag vill jag tipsa om en mycket god och krämig linsgryta där kryddblandningen ger en fantastisk smakupplevelse. Grytan innehåller bland annat röda linser, tomat och ingefära samt flera olika kryddor. Har man inte alla övriga kryddor i receptet hemma så går det bra ändå. Grunden är koriander, spiskummin och kanel. Vad kan passa bättre än god och varm gryta nu när det är lite kallare än vanligt för att vara maj månad.

För att få inte lite känsla av sommar till rätten så kan man servera med tillbehör i form av råriven blomkål blandat med en liten skvätt olivolja, en gnutta gurkmeja (ta inte för mycket så det tar för mycket smak), flingsalt och lite rivet limeskal. Det blir väldigt fräscht till rätten och känns som en härlig mix av varm gryta med lite somrigt tillbehör. Man kan ju förstås istället servera ris, korn, pasta eller potatis till grytan om man vill. 

Receptet är mjölkfritt, glutenfritt och veganskt.

Follow my blog with Bloglovin

Linsgryta med tomat och ingefära serverad med råriven blomkål och grönsaker.

Recept på linsgryta med tomat och ingefära – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st. gul lök eller salladslök (hackad)
  • 2 st. stjälkar bladselleri (skivade) (kan uteslutas)
  • 2 st. normalstora morötter (skivade)
  • 2 st. vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 msk rapsolja- eller olivolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kryddnejlika (mald)
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm chili
  • 4 dl röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk veggiebuljong (1 msk motsvarar 1 grönsaksbuljongtärning)
  • 2 dl vatten
  • färsk lime eller citron
  • salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Fräs lök, morötter, selleri och vitlök i oljan i några minuter.
  • Rör ner ingefära, koriander, spiskummin och kanel.
  • Häll i linserna och rör om ordentligt, tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, buljong och vatten.
  • Låt det koka på svag värme under lock i ca 25 minuter. Rör om regelbundet och se till att koka på svag värme så att inte kokosmjölken bränner fast.
  • Smaka av med salt, peppar, lime- eller citronjuice och valfria övriga kryddor.
  • Servera gärna med råriven blomkål eller kokt råris och en blandad sallad.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig linsgryta.

Linsgrytan här serverad med råriven blomkål med lite olivolja, en gnutta gurkmeja, flingsalt och rivet limeskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet