Böngryta med tomat, vitt vin och timjan är kan du laga när som helst i veckan. Rätten kan även kallas för vegansk berlottigryta .

Ett tips är att tillsätta mer kryddor än receptet säger om du vill ha ännu mer smak.

Lite information om berlottibönan
Berlottibönans mjuka kärna och dess fasta yttre gör dem som skapta för goda grytor. De är även en delikatess i det italienska köket med sin milda smak och dess fina krämig konsistens som gör att de även passar utmärkt i sallader, soppor, gratänger eller risotto.

Böngryta Med Tomat Vitt vin Och Timjan serverat med råris och grönsaker.

Recept på böngryta med tomat vitt vin och timjan

Inga betyg än
Total tid 35 minuter
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st. gul lök
  • 1 st. stor morot
  • 390 g berlottibönor  (390 g avser 230 g avrunnen vikt)
  • 390-400 g krossade tomater
  • 4 st. lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
  • 1 msk veggiebuljong
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 1 st. aubergine
  • 1 tsk kokossocker  (om man vill)
  • salt och svartpeppar

Redning

  • 1 msk kikärtsmjöl
  • 0,5 dl vatten

Instruktioner
 

  • Skala och grovhacka löken, skiva upp moroten och tärna auberginen.
  • Rör ihop redningen och låt stå till sig.
  • Fräs upp löken och moroten i olivoljan.
  • Blanda i avrunna berlottibönor och krossade tomater.
  • Blanda ner buljong, vitt vin, lagerblad, pressad vitlök och timjan och låt puttra lätt i cirka 15 minuter.
  • Tillsätt auberginen och redningen och låt koka cirka 5 minuter till.
  • Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite kokossocker.

Servering

  • Servera gärna tillsammans med kokt råris och en god blandad sallad.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig böngryta!

Ett annat recept med berlottibönor – Barnmat

Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders

En annan god böngryta

Indonesisk Böngryta Med Spännande Smaker – Vegansk