JULREA i Webshopen! Prenumeranter får extra 10% rabatt!
Till webshopen!
Bönstroganoff från 1 år.

En lättlagad vegansk vardagsrätt är bönstroganoff lagat på kidneybönor och sojabönor.

På fotot serverad tillsammans med quinoa. Man kan också servera rätten ett mos på blomkåls- och broccoli stjälkar. Recept på det moset finns också i detta inlägg. 

Bönstroganoff går även utmärkt att servera med exempelvis havreris eller durrakorn

Denna rätt är passar bra för hela familjen – även som barnmat från 1 år

Bönor tillhör familjen baljväxter. Baljväxter innehåller massor med nyttigheter som är bra för oss. De har en unik näringssammansättning då de är rika på mättande protein och fibrer, medan de kolhydrater som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre. Baljväxter innehåller även mycket vitaminer och mineraler, ämnen som vi inte kan bilda i kroppen utan måste få i oss via kosten.

Bönstroganoff från 1 år.

Recept på bönstroganoff med blomkåls- och broccolimos – vegan

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

Bönstroganoff

  • 2 pkt kidneybönor a´280 g eller kombinera med sojabönor  (1 pkt = avrunnen vikt 230 g)
  • 1 st. gul lök
  • 400 g krossade tomater (eller krossa egna)
  • 2 tsk dijonsenap (eller efter smak)
  • 0,5-1 kruka hackad persilja
  • 2 dl kokosgrädde eller annan växtbaserad grädde
  • 0,5 msk veggiebuljong (eller efter smak) (0,5 msk motsvarar 0,5 tärning grönsaksbuljong)
  • salt och svartpeppar
  • kokosolja (att steka i)

Blomkåls- och broccolimos

  • 1 st. broccoli (stjälkar och blad)
  • 1 st. blomkål (stjälkar och blad)
  • 1 msk olivolja 
  • salt och svartpeppar 

Instruktioner
 

Bönstroganoff

  • Skala och hacka löken.
  • Häll av spadet från bönorna och bryn bönor och lök i kokosoljan.
  • Tillsätt krossade tomater och dijonsenap.
  • Rör om och späd med grädden.
  • Smaksätt med salt, peppar och buljong om man vill.
  • Koka lätt ett par minuter. Rör i hackad persilja.
  • Servera med blomkåls- och broccolimos alternativt med exempelvis quinoa, havreris, durrakorn eller fullkornsris.

Blomkål- och broccolimos

  • Koka broccoli och blomkål lätt i cirka 10 minuter (i detta recept användes enbart stjälkar och blad som blivit över från en annan maträtt och att göra mos av detta är ett bra sätt att ta tillvara på hela råvaran). Denna gång blev det även lite brysselkål som fanns hemma.
  • Mixa sedan broccoli och blomkåls stjälkarna tillsammans med olivolja i en matberedare eller mixer. Salta och peppra
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig bönstroganoff.

Fler recept med kidneybönor

Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders

Glutenfritt Bönbröd Med Avokado – Bra Recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet