Detta är ett underbart gott recept på ugnsbakad sötpotatis med majs och vegansk fetaost (stuffed sweet potatoes) som kommer från Maggies skafferi.

Vegansk mat för hela familjen – Maggies skafferi
Ni kanske är många som undrar hur ni ska få in den veganska matlagningen så att den passar hela familjen, så även barnen. En som är expert på just detta är Maggie från Maggies skafferi. Hon har skrivit en jättefin kokbok som heter just Maggies skafferi.

Ett fat med ugnsbakad sötpotatis med majs och vegansk fetaost.

Recept på ugnsbakad sötpotatis med majs och vegansk fetaost

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 st. stora sötpotatisar
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl majs
  • 100 g vegansk fetaost
  • 2 msk havrefraiche
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 tsk dijonsenap
  • vitpeppar, svartpeppar och salt

Garnering

  • 50 g vegansk fetaost
  • färsk persilja
  • 1 bit rödkål, strimlad
  • 1 dl majs, rostad i lite olja i stekpannan
  • 0,5 st röd chili, hackad
  • färsk timjan
  • svartpeppar

Instruktioner
 

  • Dela sötpotatisarna på hälften.
  • Skär av dem lite i botten så att de står stadigt.
  • Ställ potatishalvorna på en plåt med bakplåtspapper på. Ringla över olja och salta och peppra.
  • Baka potatisarna i ugnen på 200 grader i 35-45 minuter. Känn efter så att de är mjuka i mitten innan du tar ut dem.
  • Gröp ur en del av innanmätet men lämna en kant, cirka 1 cm, runtom på potatishalvan. Blanda innanmätet med majs, vegansk fetaost, havrefraiche, vitlök, olivolja och dijonsenap. Salta och peppra.
  • Fyll potatishalvorna med fyllningen och baka i ytterligare 10-15 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i majsen och rosta tills den fått en fin färg.
  • Ta ut potatisarna och och smula över den veganska fetaosten, klippt persilja, rostad majs och chili. Lägg tillsist på en timjankvist på varje potatishalva. Vrid lite svartpeppar över.
  • Servera den ugnsbakade sötpotatisen med en god sallad.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Mer om Maggies skafferi

Maggie lärde jag känna då vi båda två medverkade med egna recept i den veganska kakboken ”Från blogg till bord” som jag skrivit om tidigare.

Maggie driver även den omtyckta bloggen med samma namn maggiesskafferi.se och även där kan man hitta väldigt många goda veganska recept. Förutom alla härliga recept bjuder hon på en personlig blogg där hon bland annat skriver om familjeliv och om den veganska livsstilen. Både boken och bloggen innehåller fantastiskt vackra foton.

Hennes fina instakonto maggiesskafferi får du heller inte missa.

Hennes kokbok kan man köpa här

Kika gärna in hos Maggie och låt dig inspireras!

Ugnsbakad sötpotatis med majs och vegansk fetaost – Detta foto är från Maggies skafferi

Se fler recept som innehåller majs

Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders