Fika, Dessert Och Godis

Vegansk banankaka med valnötter – glutenfri

Vad sägs om att unna sig en riktigt saftig och smakrik glutenfri banankaka med valnötter till fikat?

Det är en riktig klassiker, och i den här versionen är kakan inte bara vegansk och glutenfri, utan också helt sockerfri. Med andra ord – ett fantastiskt val för dig som vill njuta av något gott utan att tumma på hälsan.

Banankaka har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Den milda, söta smaken från mogna bananer, tillsammans med en härligt mjuk konsistens och knapriga valnötter – vad kan vara bättre? Och när den dessutom är fri från mjölk, ägg, gluten och raffinerat socker känns det som en win-win för både smaklökar och kropp!

Ett recept att återvända till
Det här receptet är en favorit som också har fått en självklar plats i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean. Där hittar du fler härliga, växtbaserade och hälsosamma recept som passar både till vardag och fest.

Så varför inte baka denna underbara kaka till helgen eller nästa fikastund? Den är enkel att göra, full av smak och garanterat uppskattad av både stora och små. Här kommer receptet – hoppas du ska älska det lika mycket som jag gör!

Recept på vegansk banankaka med valnötter – glutenfri

Inga betyg än
Total tid 1 timme 5 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 1 kaka

Ingredienser
  

  • 1 st. fiberhuskägg 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk och 0,75 dl vatten.
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl glutenfritt havremjöl
  • 60 g torkade urkärnade dadlar 
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 200 g skalade mogna bananer (cirka 2 stora bananer)
  • 1 dl krämig kokosmjölk 
  • 1 tsk agavesirap eller yaconsirap

Fyllning

  • 1 dl valnötter

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter. 
  • Se till att dadlarna är urkärnade.
  • Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
  • Tillsätt sedan alla övriga ingredienser utom valnötterna och mixa vidare.
  • Häll sist ner valnötterna och mixa bara en kort stund så de blir grovhackade. 
  • Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig glutenfri banankaka!

Samlade recept med dadlar

15 bästa recepten med dadlar

Fler recept på veganskt och glutenfritt fikabröd

Glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk | Healthcreator.se

Till Recept på vegansk mat för att söka på fler recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet