Växtbaserad / Vegansk fika, dessert och godis

Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt

En hjärtformad glutenfri choklad kladdkaka toppad med fryst hallonströ.

När du ska baka en riktigt god vegansk och glutenfri kladdkaka måste du prova denna ljuvliga variant med choklad. Kladdkakan är dessutom sockerfri (sötat med sötin istället för socker) och bakad med glutenfritt mjöl. Men det blir inget avkall på smaken, tvärtom.

Denna glutenfria kladdkaka är lika söt som den är snygg och riktigt smälter i munnen. Tillsammans med ljuvliga hallon och vispad växtbaserad grädde blir kladdkakan perfekt!

Serveras kall och får den stå till sig någon dag i kylen kommer smakerna fram än mer.

Att baka veganskt blir mer och mer populärt och det är helt förståeligt. Att använda mindre animaliska produkter och istället gå över på mer växtbaserade är snällt både mot djuren, planeten och hälsan.

Den perfekta receptet att baka på Alla hjärtans dag / Valentines day, men även annars! Absolut den godaste och bästa glutenfria kladdkakan i stan.

Receptet på kladdkakan är både växtbaserat / veganskt, mjölkfritt, laktosfritt, glutenfritt (använd glutenfri grädde och margarin), sockerfritt och äggfritt.

En hjärtformad glutenfri choklad kladdkaka toppad med fryst hallonströ.

Recept på glutenfri kladdkaka – choklad – bästa receptet – veganskt

5 från 3 röst
Total tid 40 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl sötin
  • 0,5 dl vispbar glutenfri havregrädde (går att byta ut mot 1 aquafabaägg = 3 msk vispad kikärtsspad)
  • 1,5 dl glutenfri havregrädde
  • 1 msk agavesirap
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix (går att byta ut mot exempelvis rismjöl eller durramjöl och 1 tsk psylliumhusk)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 knivsudd salt

Till formen

  • kokosolja eller mjölkfritt margarin

Till servering

  • vispad glutenfri havregrädde (med lite sötin i om man vill)
  • frystorkade hallon (strö)
  • sötin

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält margarinet, dra bort kastrullen från plattan och rör ner sötin.
  • Vispa upp den vispbara havregrädden lätt (eller vispa upp aquafabaägget tills det blir ett vitt fluffigt skum) och rör ner även det, agavesirap och resten av havregrädden.
  • Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en bunke och tillsätt lite i taget.
  • Vispa runt till en jämn smet.
  • Smörj en form med kokosolja eller mjölkfritt margarin och häll i smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Låt svalna.
  • Servera kakan kyld med en klick vispad havregrädde. Om man vill kan man även pudra på lite sötin och strö på frystorkat hallonströ.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig kaka!

En hjärtformad glutenfri choklad kladdkaka toppad med fryst hallonströ.
En hjärtformad glutenfri choklad kladdkaka tillagas.
En hjärtformad glutenfri choklad kladdkaka toppad med fryst hallonströ, där en bit är utskuren.

En annan god kladdkaka med choklad

Kladdkaka choklad- glutenfri och vegan

Fler recept med choklad

Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan

Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan

Chokladtårta – Raw – Vegan – Glutenfri – Världens Godaste

Toppa med marsipankycklingar

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

1 Comment

  1. Sara says:

    5 stars
    Bokstavligen SMÄLTER i munnen. Magisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg

[instagram-feed]