Hej alla brödälskare!
Idag bjuder jag på ett recept på lyxiga glutenfria scones med rödbetor som är veganska / växtbaserade och eatclean.
Dessa goda scones går enkelt att baka och är fulla med nyttigheter från både rödbetor, havre och durramjöl.
Att baka sitt eget bröd är ett så enkelt sätt att få in mer hemlagat eatclean mat i vardagen.
För visst påverkas vi av vad vi äter precis som vad vi väljer att fokusera tankar på, hur mycket vi rör på oss, vilka aktiviteter vi gör, det sociala och många andra aspekter.
Receptet glutenfria scones med rödbetor är även nötfritt, äggfritt, mjölkfritt och helt växtbaserat / veganskt.

Recept på glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Ingredienser
- 120 g rödbetor (rivna eller mixade)
- 2 dl durramjöl (kan bytas ut eller kombineras med tex. bovetemjöl, teffmjöl och rismjöl)
- 2 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 3 msk olivolja
- 1 tsk agavesirap eller yaconsirap
- 1,5 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa eller riv rödbetorna.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Blanda sedan ner rödbetorna.
- Tillsätt olivolja, agave och vatten och rör runt till en jämn kladdig deg.
- Låt degen vila i 5 minuter.
- Forma degen till 6 bullar med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja. Platta till bullarna en aning.
- Grädda sconesen längst ner i ugnen cirka 20-25 minuter.
- Servera gärna med spenat, paprika, avokado, hummus, bönröra och/eller gärna med annat favorit växtbaserat pålägg.
Smakliga glutenfria scones med rödbetor!



Fler recept på glutenfria scones
Glutenfria grötscones med aprikos – mjölkfria och vegan
Fler recept på glutenfritt bröd
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa
Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan