Glutenfritt bröd

Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria

Tekakor ligger på ett fat.

Recept på kalljästa tekakor som är både glutenfria och vegan och som blir så otroligt goda.

Med en mix av både glutenfritt havremöl, glutenfria havregryn och glutenfri havredryck skulle man även kunna kalla dessa för havrefrallor. För att få brödet veganskt/växtbaserat så används alltså havredryck istället för mjölk. Och för att garantera att det blir glutenfritt kan man använda glutenfria havreprodukter.

Tekakor passar bra vid så många tillfällen. Till frukost, till mellanmål, till soppan osv. Gott ihop med vegansk ost, röd paprika och mache. Eller varför inte med avokado eller banan på.

Låt inte den kladdiga degen skrämma dig, brödet blir magiskt gott. Låt degen jäsa länge så kommer smakerna fram bättre.

Nu till receptet på hur du bakar detta glutenfria veganska bröd som även är sockerfritt, äggfritt och nötfritt.

Tekakor ligger på ett fat.

Recept på tekakor – bra recept – kalljästa och glutenfria

5 från 1 röst
Total tid 5 timmar
Måltid Glutenfritt bröd
Portioner 8 stycken

Ingredienser
  

  • 14 g torrjäst
  • 4 dl glutenfri havredryck
  • 1,5 msk olivolja
  • 1,5 msk agavesirap
  • 2 dl havremjöl
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk psylliumhusk / fiberhusk

Tillbehör

  • olivolja

Instruktioner
 

  • Rör ihop jästen med havredryck i en bunke.
  • Rör ner agavesirap och olivolja.
  • Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en skål för sig och blanda sedan ner i degspadet lite i taget.
  • Låt degen jäsa under plastfolie i kylen i 2-4 timmar.
  • Klutta ut 8 kakor av den kladdig degen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
  • Använd olja på händerna och forma till dem.
  • Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader och grädda längst ner i cirka 15 minuter.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Njut av detta goda bröd med ett gott pålägg som exempelvis kokosost, paprika och mache.

En hand håller upp en tekaka toppad med kokosost, röd paprika och macheblad.
Tekakor ligger på ett fat.
En hand håller i ett fat med en tekaka toppad med kokosost, röd paprika och mache.
Nygräddade tekakor med kokosost, röd paprika och mache. En tugga tagen…
Ogräddade tekakor ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Före gräddning.
Nygräddade tekakor ligger på en plåt med bakplåtspapper.
Nygräddade.

Fler recept på glutenfritt bröd

Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan

Rödbetsscones – glutenfria och veganska

Glutenfritt fröbröd – veganskt superbröd – Frölimpa

Durralimpa med valnötter och russin – vegansk och glutenfritt

Glutenfria Scones – Bananscones – Bra Recept- Vegan

Alla recept på glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd | Healthcreator.se

Till startsidan Healthcreator.se

Healthcreator.se | Vegansk mat – glutenfri och sockerfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...