En god vegansk variant av glutenfri kladdkaka choklad kan passa bra nu när det är kladdkakans dag. Detta recept är gjort på cashewnötter och mandlar och sötat med yacon eller agavesirap.
Se till att förbereda i god tid då både nötter och chiaägg ska stå och svälla i 2 timmar. Ät och njut.
Vill du istället göra en vegansk och glutenfri kladdkaka på sötin eller sötströ så kan jag rekommendera detta recept: Glutenfri Kladdkaka – Choklad – Bästa receptet – Veganskt.
Recept på kladdkaka choklad – glutenfri och vegan
Ingredienser
- 2 st. chiaägg Blanda ihop 2 msk chiafrön eko och 6 msk vatten och låt svälla i 2 timmar.
- 1 dl naturella cashewnötter
- 1 dl sötmandlar
- 0,75 dl kakao
- 0,75 dl kokossocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 0,75 dl krämig kokosmjölk
- 1 msk olivolja
- 2 msk vatten
- 2 tsk yaconsirap eller agavesirap raw
Till formen
- kokosolja
Dekoration
- jordgubbar
- kokosflingor
Instruktioner
- Blötlägg mandlarna och cashewnötterna i 2 timmar.
- Blanda ihop chiaäggen och låt även de stå och svälla i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll av vattnet från nötterna.
- Mixa ihop alla ingredienser.
- Lägg över i en skål och kör sedan även med en stavmixer.
- Smörj en form med kokosolja.
- Placera smeten i formen med hjälp av en slickepott.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Servera gärna med jordgubbar eller andra bär och lite kokosflingor.
Fler recept med choklad
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Chokladfudge med svarta bönor och pistagenötter – vegan
Vegansk Tårta Choklad – Bra Recept – Raw – Chokladtårta
Toppa kladdkakan med marsipankycklingar
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria