Vegansk fika, dessert och godis

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Veganska kakor bakade på cashewnötter och fyllda med mango ligger på ett fat med tulpaner och påskägg i bakgrunden.

Dessa härliga veganska kakor gjorda på bland annat cashewnötter, toppade med mango blir väldigt goda.

Dessa kakor kan tack vare sin härligt gula färg vara trevliga att servera under påsken. Kakan kan påminna lite om ett ägg där mangon är själva gulan och kakan är vitan.

Det är väldigt tacksamt att baka med cashewnötter. Mixa dem till ett smör för att sedan mixa ihop hela degen. Degen blir väldigt lätt att forma och jobba med.

Veganska kakor med cashewnötter och mango är både glutenfria och sockerfria (utan vitt socker). De innehåller inget margarin utan det är cashewnötterna som mixas till ett smör.

Veganska kakor bakade på cashewnötter och fyllda med mango ligger på ett fat med tulpaner och påskägg i bakgrunden.

Recept på veganska kakor – cashewnötter och mango – glutenfria

5 från 1 röst
Förberedelser 2 timmar
Total tid 1 timme
Portioner 20 kakor

Ingredienser
  

Mangokräm

  • 1 dl färsk mango i bitar
  • 1 tsk agavesirap eller yaconsirap

Kakor

  • 2 dl naturella cashewnötter (blötlägg gärna i 2 timmar, häll bort vattnet)
  • 0,5 dl ljust bovetemjöl
  • 1,5 dl rismjöl eller rårismjöl
  • 1 tsk fiberhusk/psylliumfröskal
  • 1 nypa salt
  • 3 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 tsk bikarbonat

Instruktioner
 

Mangokräm

  • Mixa ihop krämen och ställ åt sidan.

Kakor

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mixa cashewnötterna till ett smör.
  • Mixa sedan ihop övriga ingredienser till kakorna.
  • Lägg över i en bunke och knåda ihop degen med händerna.
  • Låt degen stå i 5 minuter.
  • Rulla degen avlång och skär i 20 lika stora bitar.
  • Forma bitarna till 20 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck till med ett finger i mitten så att det blir en fördjupning i varje boll.
  • Fyll varje hål med en klick av mangokrämen.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
  • Låt kakorna svalna och förvara sedan i en kakburk.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Veganska kakor bakade på cashewnötter och fyllda med mango ligger delad på mitten.
Veganska kakor bakade på cashewnötter och fyllda med mango ligger på ett fat med tulpaner och påskägg vid sidan om.

Tips på fler goda recept att laga i påsk

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan

Saffrans svill med lite sting – vegansk sill

Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri

Ugnsbakad fänkål med saffran – vegan

Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra

Tips på fler veganska kakor

Glutenfria Kolakakor Med Kakaonibs – Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Du kanske också gillar...