Dessa härliga veganska kakor gjorda på bland annat cashewnötter, toppade med mango blir väldigt goda.
Dessa kakor kan tack vare sin härligt gula färg vara trevliga att servera under påsken. Kakan kan påminna lite om ett ägg där mangon är själva gulan och kakan är vitan.
Det är väldigt tacksamt att baka med cashewnötter. Mixa dem till ett smör för att sedan mixa ihop hela degen. Degen blir väldigt lätt att forma och jobba med.
Veganska kakor med cashewnötter och mango är både glutenfria och sockerfria (utan vitt socker). De innehåller inget margarin utan det är cashewnötterna som mixas till ett smör.
Recept på veganska kakor – cashewnötter och mango – glutenfria
Ingredienser
Mangokräm
- 1 dl färsk mango i bitar
- 1 tsk agavesirap eller yaconsirap
Kakor
- 2 dl naturella cashewnötter (blötlägg gärna i 2 timmar, häll bort vattnet)
- 0,5 dl ljust bovetemjöl
- 1,5 dl rismjöl eller rårismjöl
- 1 tsk fiberhusk/psylliumfröskal
- 1 nypa salt
- 3 msk agavesirap eller yaconsirap
- 1 msk kokosolja
- 0,5 tsk bikarbonat
Instruktioner
Mangokräm
- Mixa ihop krämen och ställ åt sidan.
Kakor
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa cashewnötterna till ett smör.
- Mixa sedan ihop övriga ingredienser till kakorna.
- Lägg över i en bunke och knåda ihop degen med händerna.
- Låt degen stå i 5 minuter.
- Rulla degen avlång och skär i 20 lika stora bitar.
- Forma bitarna till 20 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck till med ett finger i mitten så att det blir en fördjupning i varje boll.
- Fyll varje hål med en klick av mangokrämen.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
- Låt kakorna svalna och förvara sedan i en kakburk.
Tips på fler goda recept att laga i påsk
Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria
Recept På Mazariner Med Saffran – Glutenfria Vegan
Spenatpaj Med Basilika Och Vegansk Fetaost – Glutenfri
Ugnsbakad Fänkål Med Saffran Och Vitlök – Vegan